16. kolo
06.12.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Karlsruher SC - Werder Brémy 1:0

Karlsruhe doma porazilo překvapivě Brémy 1:0 a vystoupilo tak ze sestupových vod. To Brémy ztrácejí na první místo 11 bodů a budou se na jaře mít co ohánět, aby si zajistily alespoň třetí místo zaručující předkolo Ligy mistrů.

Zápas se ale nevyvíjel pro Werder ze začátku špatně, naopak si vytvořil první velkou šanci zápasu. Almeida vybojoval ve středu pole míč, posunul na Diega, který krásnou kolmicí vyslal Aarona Hunta. Ten z první přihrál před bránu Pizzarovi, který nasadil brankáři kličku, leč z úhlu dokázal trefi pouze vzdálenější tyč. Poskakující míč podél brankové čáry pak uklidil do bezpečí pozdější hrdina utkání Stefan Buck. Další šance Brém přišla o chvíli později, když se Pizzaro dokázal uvolnit u pravého rohového praporku, nacetroval vysoký balón před bránu a odražený míč napálil Aaron Hunt z "halfvoleje", Markus Miller byl však pozorný.

Ke slovu se po úvodním náporu hostů dostali i domácí, když Da Silva krásným pasem za obranu vyslal do šance Freise, který sice vyběhnuvšího Wieseho přehodil, ale s ním i bránu. Do šance se dostlal i prozatimní kapitán Christian Eichner, který se zbavil stahovačkou obránce a z dálky nebezpečně svojí slabší pravačkou vystřelil, leč míč těsně minul levou spojnici. Vystřelil si i Edmond Kapllani, který ale ze střední vzdálenosti trefil jen horní síť.

Trenér Schaaf se snažil mdlý výkon svého mužstva oživit střídáním, když na hřiště poslal Mesuta Özila, ale domácí byli stále aktivnější. Po standardní situaci zahrávané Da Silvou minul Stoll pěkným koníčkem jen těsně branku Wieseho. Další šanci táhl aktivní Eichner, když nacetroval z levého křídla prudce míč do vápna Brém, mladíček Stindel jej tečí prodloužil do malého vápna a Freis zblízka pohotově, leč nepřesně vystřelil.

Zabral také Werder, když se Pizzaro po sólové akci probil vápnem KSC a levačkou těsně minul vzdálenejěí tyčku. Potom se po pěkné kombinační akci Diega s Pizzarem dostal do šance Özil, pěkně si pohrál s obráncem a tvrdě vystřelil pár decimetrů nad břevno Millerovy brány. Rosenberg po přihrávce Hunta zase jen nasřelil Millera.

A tak nedáš-dostaneš, udeřilo Karlsruhe. Po rohovém kopu Da Silvy se k míči dostal Staffeldt, napálil míč na bránu, kde jej tečoval Stefan Buck a přestože si Wiese na míč šáhnul, gólu zabránit již nedokázal. I když tečoval není správné slovo, byl spíše nastřelen, ale o ofsajd se v žádném případě nejednalo, a tak rozhodčí gól poprávu uznal.

Werder si již žádnou akci nedokázal do konce utkání vytvořit, navíc Claudio Pizzaro se pokusil nasimulovat pád v pokutovém území domácích, rozhodčí nechal pokračovat, jedne z hráčů KSC měl zřejmě nějakou nemístou poznámku na jeho adresu a Pizzaro se jej pokusil srazit rukama k zemi, za což byl porpávu vyloučen. Ještě přispěchal Diego a chytil Eichnera důrazně pod krkem, leč rozhodčí to zřejmě přehlédl a dále se již karetně netrestalo. Utkání tak skončilo po divokém konci 1:0 pro domácí.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele