19. kolo
07.02.2009 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Karlsruher SC - Hamburger SV 3:2

Dosavadní ztrátovost týmů z čela v tomto kole potvrdil i Hamburg, který vedl na hřišti Karlsruhe již o dvě branky, nakonec ale odjíždí z Bádenska s prázdnou a propásl tak možnost dostat se na druhou příčku. KSC vděčí za tři body především procitnutí Freise, který se trefil dvakrát.

Favorit ze severu hrál v utkání prim již od počátku a hned jeho první šance v sedmé minutě skončila vedoucí brankou. Guerrero obral na půlce o míč Engelhardta, následně nahrál Jarolímovi, ten mu míč pěknou přihrávkou vrátil a peruánský útočník uklidil balon placírkou k tyči - 0:1. KSC se dlouho nemohlo dostat do utkání a naopak bylo rádo, když přežilo nebezpečnou akci Trochowského i volej Petriće.

Až okolo 25. minuty přišly šance. Nejdříve tedy znovu na hostující straně, když Millerovu branku přestřelil Pitroipa, hned v té samé minutě střílel z druhé vlny domácí Engelhardt, Rosta ale nepřekonal a taktéž si vedl o minutu později Federico. Poté dlouho průběh utkání nic zajímavého nepřinesl, až pět minut před koncem se z čista jasna vyskytla obrovská šance na vyrovnání Freisovi. Ten se ocitl sám před Rostem, který ho ovšem vychytal.

To mohlo útočníka KSC mrzet dvojnásob ve 48. minutě, kdy domácí obrana odvrátila roh jen k Jarolímovi, ten nabil Benjaminovi, který rázně vymetl levý roh domácí svatyně - 0:2. HSV se však z dvougólového vedení neradovalo příliš dlouho. Ve 49. minutě nacentroval z pravé strany Görlitz, novic v hostujícím dresu Gravgaard míč trestuhodně minul, čehož využil Freis, který střelou do Rostova protipohybu snížil - 1:2. To ovšem nebylo ze strany domácích vše, již v 53. minutě posunul da Silva míč Federicovi, který se s ním otočil, z hranice šestnáctky vystřelil a míč i díky přispění teče jednoho z obránců zapadl k levé tyči - 2:2.

Až vyrovnávací gól hosty probudil z letargie, v 55. minutě pálil Petrić z osmnácti metrů těsně vedle, sedm minut nato zahrál povedeně přímý kop Trochowski, jenže Miller se proti němu vyznamenal. Rušnou čtvrthodinu poté vystřídala jiná, ve které se prakticky nic zajímavého neudálo. Až v 76. minutě strčil Petrić do Engelhardta, za což ho sudí Kinhöfer poslal předčasně do sprch, právě Engelhardt ho ale po faulu na Streita následoval šest minut poté. Když už to vypadalo, že utkání dospěje k remíze, tak udeřili šťastnější domácí. Ve druhé minutě nastavení posadil Stindl přímý kop na hlavu Freise, který rozhodl o třech bodech pro bádenský tým, jenž tak opustil sestupové pozice.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mrzaci vydrbani-hamburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele