12. kolo
08.11.2008 15:30 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Karlsruher SC - Bayer Leverkusen 3:3

Vítězná šnůra Leverkusenu skončila na půdě Karlsruhe. Bayer sice na Wildparkstadionu vedl po čtyřiadvaceti minutách již o tři branky, domácí ale prokázali velkou morálku a nakonec ze ztraceného zápasu vydolovali bod za remízu 3:3.

Favorizovaný Bayer měl nástup doslova raketový a již po 33 sekundách vedl. Vidal skvělým pasem vysunul Helmese, který se řítil sám na Millera a levačkou se nemýlil – 0:1. KSC poté drželo více míč na svých kopačkách, nic ale nevymyslelo a naopak hosté byli nadále nebezpeční. Ve 13. minutě našel Helmese tentokrát Barnetta a nejlepší střelec hostí se opět trefil do černého, branka mu však byla kvůli zřejmě neexistujícímu ofsajdu odepřena.

Tak jako tak, v 17. minutě stejně přišla druhá branka. Kadlec uvolnil na levé straně Augusta, ten poslal do ohně povedený centr, který na místo určení hlavičkou dopravil Kießling – 0:2. To však ještě nebylo vše. Ve 24. minutě se ke standardní situaci z 23 metrů postavil Kadlec a parádní ranou trefil pravý vinkl – 0:3. Poté se hosté stáhli, nadále to však vypadalo, že mají vše pod kontrolou.

Ve 37. minutě se ale k přímému kopu postavil da Silva, jehož nepříliš nebezpečně vypadající střelu tečoval Kießling mimo dosah Adlera – 1:3. Domácí se poté najednou vzchopili, ještě do přestávky mohl da Silva snížit na rozdíl jediné branky, Adler ho ovšem tentokrát vychytal.

Po změně stran domácí tlak pokračoval, v šanci se ocitl Freis, který těsně přestřelil. Na druhé straně však hosté také zabrali směrem dopředu, Helmes a Kadlec ale na Millera nevyzráli. V 60. minutě tak přišlo snížení, kdy z dalšího přímého kopu domácích da Silva nacentroval a Sebastian svou hlavičkou ke vzdálenější tyči zadělal na drama – 2:3.

Dvě minuty nato našel Kennedy střídajícího Iashviliho, ten ale z bezprostřední blízkosti pouze nastřelil Adlera. Na druhé straně se musel vytáhnout také Miller, který parádním zákrokem vyrazil střelu Renata Augusta. Poté přišel posílit domácí ofenzivu Kapllani a hned dvě minuty po svém nástupu na hřiště se podepsal pod vyrovnávací branku. V 76. minutě totiž vyslal na pravé straně Celozziho, ten nacentroval na zadní tyč, kde míč do sítě uklidil hlavou Iashvili – 3:3.

I ve finální fázi utkání měli navrch domácí, zejména Celozzi znamenal pro obranu Bayeru značný neklidl. Přesto se skóre již neměnilo, což pro hosty znamená promarněnou příležitost dostat se na první místo, kam se však zítra nakonec dostat mohou v případě prohry Hoffenheimu v Berlíně. KSC zůstává na patnáctém místě.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Káco skvělýýýýý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele