3. kolo
29.08.2008 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Karlsruher SC - 1. FC Köln 0:2

Köln vyhrál 2:0 v Karlsruhe a připsal si svoji první výhru od návratu mezi elitu. Důležitější vítězství však zaznamenal kapitán 1. FC Ümit Özat, který po srdeční zástavě bojoval o život.

Úvod utkání příliš zajímavých situací nenabídl, oba týmy to s aktivitou příliš nepřeháněly. Světlou výjimkou byla akce domácích po čtvrt hodině, kdy se po levé straně probil Freis, Kennedy však v dobré pozici netrefil balon dobře.

Děsivou zápletku zápas přinesl v 27. minutě. Kapitán hostí Ümit Özat zcela mimo hru upadl k zemi, podle všeho kvůli srdeční zástavě. Tureckému obránci zřejmě zapadl jazyk a nevypadalo to vůbec dobře, lékařům se ho však naštěstí podařilo přivést zpět k vědomí a utkání mohlo pokračovat.

Poté oba týmy pokračovaly v podprůměrné hře a až v poslední minutě první pětačtyřicetiminutovky byla k vidění další šance, po Antarově příhře ale pálil Novaković vysoko nad.

Do druhé půle vlétli po hlavě domácí, záhy po výměně stran mohl po Freisově nahrávce otevřít skóre Carnell, z dobré pozice ale nemířil přesně. KSC hrálo prim, obrana Kölnu však výraznější chybu neudělala a v 72. minutě se to hostům vyplatilo. Petit vysunul kolmicí Geromela, jenž nacentroval na zadní tyč, kde míč na místo určení dopravila hlavička Novakoviće.

Šance Karlsruhe na vyrovnání přišla o necelých deset minut později, kdy se po závaru prosadil Iashivli, jeho pokus směřující pod břevno ale dokázal zneškodnit Mondragon. V 84. minutě tak dali hosté svému vítězství definitivu, když Novaković prodloužil hlavou na Radua a uklidil míč přesně k pravé tyči.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele