8. kolo
18.10.2008 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2:1

Hertha konečně naplno zabodovala i na domácím stadionu a připsala si jubilejní 250. domácí výhru v Bundeslize. Proti Stuttgartu se ale vítězství 2:1 nerodilo vůbec lehko, vyrovnané utkání rozhodl tři minuty před koncem Kačar.

První pokus zaznamenal po čtyrech minutách domácí Voronin, který branku minul, jinak ale měli lepší start hosté. Drželi více míč na svých kopačkách, do šancí se ale prosadit nedokázali. Domácí po chvilce opět vyzkoušeli střelu z dálky, Dárdai ale úspěšný nebyl. Hertha však byla i nadále nebezpečnější a ve 30. minutě se jí to vyplatilo. Arne Friedrich vyslal skvělým pasem do samostatného úniku Raffaela, ten nehamounil a ještě nahrál Nicuovi, který bez potíží vstřelil svoji první bundesligovou branku - 1:0.

Stejný hráč mohl zvýšit osm minut poté, po úspěšné kličce Lehmannovi se ale dostal do úhlu a následný pokus zneškodnil bránící Träsch. Do přestávky ještě pálil z voleje Raffael, vedení ale nenavýšil.

Po změně stran se dosud pramálo nebezpečný Stuttgart probral. V hlavní roli byl Cacau, který nejprve přestřelil, v 51. minutě však již vyrovnal. Pardův rohový kop prodloužil Gomez na zadní tyč, kde úřadoval právě brazilský útočník – 1:1. Hertha se snažila odpovědět střelou Raffaela, se kterou si poradil Lehmann, krátce nato zase přišel souboj Träsche se Steinem, po kterém žádali domácí fanoušci penaltu, rozhodčí Sippel však jejich výzvy nevyslyšel.

O několik minut později střílel nad Cacau, na druhé straně ho téměř napodobil další Brazilec Cícero, ten pálil pro změnu vedle. Deset minut před koncem ke gólu nevedla nebezpečná spolupráce Gomeze s Cacauem, v 82. minutě bylo VfB velmi blízko vedení. Gomez levačkou vypálil, Drobný již byl překonán, zachránila ho však tyč. To Hertha měla v zakončení více štěstí, v 87. minutě nahrál Nicu Kačarovi, ten se s míčem dostal na dostřel k Lehmannově brance a přízemní ranou ke vzdálenější tyči rozhodl o výhře Berlíňanů v poměru 2:1.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele