17. kolo
13.12.2008 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Karlsruher SC 4:0

Nejúspěšnější podzim v historii klubu završila Hertha BSC stylově, když na domácí půdě porazila 4:0 Karlsruhe. Průběh hry ale nebyl tak jednoznačný, jak by se podle výsledku mohlo zdát, berlíňané skóre dvakrát vylepšili až v závěrečných čtyřech minutách.

Hertha začala zhurta, hned ve třetí minutě se po Nicuově rohu dostal k míči Cícero, jeho hlavičku však dokázal hostující brankář Miller reflexivně zlikvidovat. Aktivní nástup se tak Berlíňanům vyplatil až v 8. minutě. Cícero se na levé straně prosadil před Görlitze a vyslal povedený centr, který sice dokázal odvráti Buck, ale pouze k Nicuovi, jenž z voleje uklidil míč k tyči - 1:0.

Po inkasovaném gólu převzali na několik minut aktivitu hosté, kteří až do té zmiňované osmé minuty snad ani na hřišti nebyli. Snažení bádenského týmu ale vyústilo pouze v dalekonosnou střelu Freise, která šla vedle a navíc jí jistil pozorný Drobný. Na druhé straně zahrozili domácí průnikem Cícera, který ale nebyl dotažen, za hosty si podobně vedl Porcello. Poté se k další vlně náporu nadechla domácí "Stará dáma", ve 30. minutě našel Nicu z přímého kopu hlavu Panteliće, ten ale v jasné pozici mířil nad.

O tři minuty později předvedli domácí borci parádní kombinaci, Pantelić prostrčil na Voronina, ten patičkou uvolnil Kačara, leč proti jeho zakončení si vyběhl Miller a šanci kryl. Ovšem i KSC mělo v první půli velmi dobrou šanci k vyrovnání, v 38. minutě po zaváhání domácí obrany střílel Stindl, jehož pokus vyrazil Drobný a následnou dorážku Kapllaniho zblokoval Stein. Do přestávky ještě zaměstnal Millera Pantelić, jeho prudké střele ale chybělo patřičné umístění.

Do druhé půle vstoupili podle očekávání aktivněji hosté a postupně dobývali pevnou obranu domácích. Ti vyráželi povětšinou do brejků a nechali iniciativu téměř výhradně mužstvu z Bádenska, které si ale kromě drobných náznaků kloudnou příležitost vytvořit nedokázalo. Průběh hry ve druhé půli byl oproti tomu z první pětačyřicetiminutovky vcelku nudný, a tak se fanoušci zabavili po svém. Domácí kotel mohutně provolával "Karlsruhe", hostující příznivci zase naopak "Hertha". Kde jinde tohle dnes uvidíte...?

Na hřišti to začalo být zajímavé až v pokročilé fázi druhého poločasu. V 66. minutě si zaběhl za domácí obranu Freis a najednou byl úplně sám před Drobným, ani nadvakrát však nebyl s to dopravit míč do sítě. Na druhé straně tvrdě vypálil Raffael, jenže na pozorného Millera si nepřišel. KSC si pak vypracovalo druhou velkou šanci na srovnání skóre, Kennedy sklepl k Freisovi, jeho střelu z první ale dokázal Drobný reflexivně vykopnout.

Domácí kouč pak poslal i přes vedení svého týmu do hry místo obránce von Bergena útočníka Domovchijského a tento tah se mu zlatě vyplatil v 73. minutě. Dlouhý výkop Drobného prodloužil Pantelić hlavou do běhu právě mladému Bulharovi a ten s lehkostí poslal míč do šibenice - 2:0. Poté se vyjma Pantelićova filmování, za což byl srbský kanonýr po zásluze karetně odměněn, dlouho nic moc nedělo.

V 86. minutě ale předvedla Hertha parádní kombinaci, na jejíž konci stál další střídající hráč Lustenberger. Ten nejprve trefil levou tyč, z dorážky se však již nemýlil - 3:0. To však nebylo vše, o dvě minuty později vysunul Dárdai třetího střídajícího hráče Raffaela, který tvrdou přízemní ranou dokonal berlínské dílo - 4:0. Hertha tak díky zaváhání Leverkusenu přezimuje na třetím místě, zatímco Karlsruhe zůstalo na patnácté pozici.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele