8. kolo
18.10.2008 15:30 CET
2 : 5
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 2:5

Nováček z Hoffenheimu pokračuje ve skvělých výkonech. Tentokrát vyhrál hlavně díky poslední půlhodině, v níž dal čtyři branky, v Hannoveru vysoko 5:2 a minimálně do neděle zakotvil na úplném čele Bundesligy.

Úvod utkání však patřil jednoznačně domácím, první šanci měl přesto hostující Eduardo, který po nahrávce od By rychle vystřelil, mířil ale vedle. Na druhé straně se pokusil překvapit Haase střelou Bruggink, leč bez úspěchu. Stejný hráč byl mnohem nebezpečnější v 28. minutě, kdy si naběhl z druhé vlny a vypálil, mířil ale těsně nad. S postupem času ale získával převahu Hoffenheim a ve 36. minutě šel do vedení. Ibisević nahrál doprava Beckovi, přeběhl si do pokutového území a poté, co k němu povedený centr doputoval, neomylně poslal míč k pravé tyči a zajistil tak hostům poločasové vedení.

To jim ale po přestávce vydrželo pouhé tři minuty. Huszti zahrál zprava rohový kop na zadní tyč, kde se k míči dostal úplně volný Schulz a s trochou štěstí vyrovnal – 1:1. Hra poté dostala neočekávaný šmrnc, aktivnější byli domácí, za něž zahrozil znovu Bruggink, který přímým kopem jen těsně minul branku. Hosté poté dali tyčku, kterou nastřelil Ba, gól by ale stejně kvůli ofsajdu neplatil. V 63. minutě již domácí vedli, Forssell vyslal vpřed Husztiho, ten našel Štajnera, který si zcela sám před Haasem bezproblémů poradil – 2:1.

TSG ale zabralo a v 70. minutě vyrovnalo. Ibisevićovu střelu Fromlowitz nejistým zákrokem sice vyrazil, ale pouze ke kopačkám Obasiho, který nemohl nedat – 2:2. Hned za dvě minuty byl skutečně bleskový obrat dokonán, Eduardo utekl po pravé straně, na hranici pokutového území nahrál Salihovićovi, který si poradil s Eggimannem a střelou ke vzdálenější tyči nedal šanci ani Fromlowitzovi – 2:3.

Šokovaný Hannover se na odpor nezmohl a místo pokusu o vyrovnání znovu v krátkém sledu dvakrát inkasoval. Nejprve v 80. minutě přihrál Salihović Bovi, ten se prosadil přes Rausche a jeho následná střela prošla Fromlowitzovi mezi nohama – 2:4. Za další čtyři minuty uzavřel brankový účet ten, kdo ho začal, tedy Ibisević, který se dostal k míči po akci By a Obasiho a svým devátým gólem se osamostatnil v tabulce střelců. Minutu po poslední brance završil nepovedené utkání domácích Bruggink, který po zásluze uviděl červenou a musel předčasně do kabin.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hoffenheim jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele