17. kolo
13.12.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1:0

Hamburg opět potvrdil, že si v domácí HSH Nordbank Aréně počíná suveréně. HSV tentokrát porazilo Petrićovou brankou 1:0 Frankfurt a díky zaváhání Leverkusenu přezimuje na čtvrtém místě. To Eintracht je až dvanáctý, na sestupové příčky mu však zůstal šestibodový náskok.

Zatímco domácí potřebovali několik minut na to, aby se dostali jak se patří do zápasu, hostující Orli začali aktivněji. Bohužel pro ně však tato fáze utkání nevydržela příliš dlouho a ke slovu se začali dostávat borci HSV, v úvodní dvacetiminutovce ale zaujaly pouze střely z dálky v podání Trochowského v 6. a 17. minutě. Eintracht zahrozil protiútokem v 19. minutě, ale Mahdavikia, který mimochodem právě v Hamburgu odehrál podstatnou část kariéry, rychlý kontr nedotáhl. V prvním poločase pak již stojí za zmínku snad jen střela Petriće z 33. minuty, která ale šla vedle.

Po nicotné první půli to ze začátku druhého poločasu vypadalo na lepší časy. Hned po třech minutách od přestávky se Jarolím prosadil přes Finka, vzápětí mu však zmenšil úhel Pröll a český záložník tak hostujícího brankáře nastřelil. V 59. minutě již přišel jediný gól utkání, po Trochowského centru chyboval Russ, čehož využil ke gólové hlavičce chorvatský zabiják Petrić - 1:0.

Po brance však utkání spadlo do té šedi, ve které bylo prvních pětačtyřicet minut. Jedna nepřesná přihrávka střídala druhou, tempo bylo jakékoliv, jen ne vražedné a žádná nebezpečná situace dlouho k vidění také nebyla. Až v 73. minutě přišlo nebezpečí opět po dvou standardkách v podání domácího Trochowského, v obou případech hlavičkoval Reinhardt, v obou případech ale bez výsledku. V 84. minutě měl z ničeho nic Eintracht obrovskou šanci k vyrovnání, když Rost dokázal Liberopoulosovu střelu vyrazit jen k Feninovi, ten ale v zakončení selhal a HSV tak těsnou výhru udrželo až do konce.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele