20. kolo
15.02.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Arminia Bielefeld 2:0

Hamburk doma porazil Arminii Bielefeld a vyhoupl se na třetí místo v tabulce, když druhý TSG Hoffenheim je lepší jen o skóre. Na vedoucí Herthu ztrácí tým z přístavního města pouhopouhý bod.

Celý zápas provázelo více či méně husté sněžení, což se téměř nepromítlo do kvality utkání. První poločas toho moc ke koukání nenabídl. Domácí drželi povětšinou míč na svých kopačkách, Arminia vyrážela dopředu pomocí rychlých brejků. Ke škodě fanoušků byl postupný útok Hamburku velmi statický, hráči přelévali hru ze strany na stranu velmi pomalu a přihrávky postrádaly prvek překvapení.

První šance tak přišla až v 25. minutě, kdy se k ojedinělé střele dostal hostující Jonas Kamper, který z dálky prověřil Franka Rosta, který jeho střelu do bližší šibenice konečky prstů vytěsnil. Hambruk se osmělil hned dvě minuty nato, když centroval Marcell Jansen z levé strany a André Mijatovič, stoper Bielefeldu, si míč málem srazil do vlastní sítě.

Ve 32. minutě přišel tolik kýžený první gól. Piotr Trochowski zahrával z velké dálky přímí kop a k překvapení všech, hlavně gólmana hostí Dennise Eilhoffa, jej zakroutil přímo na bránu. Eilhoff, který již vyběhl míči naproti, se snažil ještě vrátit, ale nešťastným zákrokem jej jen posunul za svá záda - 1:0.

Ve 35. minutě se prodral k centru levý bek Aogo a Trochowski tísněn obráncem pálil vysoko nad. Arminia se dostala k největší šanci první půle dvě minuty před jejím koncem, když se Katongo krásně prosmýkl středem pole a před vápnem jedovatě vypálil ke vzdálenější tyči. Frank Rost míč jen vyrazil před sebe, ten doběhl hráč Bielefeldu, ale stoper Gravgaard mu zabránil v zakončení.

Druhá půle začala tlakem Hamburku, který po celý zápas kontroloval hru. V 52. minutě se dostal k centru aktivní Jansen a Trochowski z voleje vypálil přímo do brankáře hostí, který míč nadvakrát zkrotil.

V 55. minutě ale přišel šok pro domácí fandy. Defenzivní záložník Alex Silva fauloval ve vápně protihráče, když jej kung-fu kopem takzvaně "sejmul". Silva uviděl poprávu žlutou a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil nejlepší střelec Arminie, Artur Wichniarek, a selhal. Míč kopl přesně doprostřed brány, ale Frank Rost ještě zázračně zareagoval nohama, když už se vymrštil k pravé tyči. Byl to klíčový okamžik zápasu, protože od té doby už domácí hosty k vážnější šanci de facto nepustili.

Ba co více, zvýšili dokonce svůj jednogólový náskok. Jansen opět krásně nacetroval do vápna, Ivica Olič míč sklepl pod sebe na Guerrera, který se šikovnou zasekávačkou zbavil obránce a nádherně levačkou uklidil míč do vzdálenější šibenice - 2:0.

V 71. minutě se dostal do šance Katongo, když se dostal ke zblokované střele svého spoluhráče, ale z dobré pozice vysoko přestřelil. Domácí se po zbytek zápasu fotbalem jen bavili, poslední čtvrthodinku proměnili doslova v exhibici. Jmenujme tedy už jen šance Trochowského, který si naběhl na centr Jansena a těsně hlavičkou přesřelil, a situaci tři na dva, kdy Guerrero zkazil finální přihrávku a nic tedy z nadějné akce nebylo.

Hamburk tak tedy zaslouženě vyhrál a prodloužil svojí sérii neporazitelnosti na domácí půdě, kdy v této sezóně z AOL Arény neodešel ještě poražen a dokonce až na remízu se Schalke všechny ostatní duely vyhrál.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele