33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Köln 0:1

Domácí Hamburg vypadl z příček zaručující pro příští ročník evropské poháry, jelikož senzačně podlehl o nic nehrajícímu Kolínu. Ten si však za svůj výkon tři body určitě zasloužil. Duel bez mnoho fotbalových akcí rozhodla jedna střela na branku, kterou vyslal už v 9. minutě Ehret a jenž skončila gólem.

Hamburg předvedl jeden z nejhorších výkonů sezóny. Tak mizernou první půli chudou na jakoukoliv fotbalovou akci 57 000 diváků ve vyprodané HSH Nordbank Aréně dlouho nevidělo. Už po devíti minutách se radoval z gólu Fabrice Ehret. Dlouhý nákop gólmana Kesslera doskákal až k němu a z hranice vápna ukázkovým angličanem rozvlnil síť. Cožpak o to, že se dostane gól takhle brzo. Horší bylo, že domácí nedokázali jedinkrát do poločasu ohrozit soupeřovu branku.

Druhá půle nebyla ze strany Hamburku o nic lepší, avšak gólovky se alespoň občas objevily. Trenér Martin Jol se snažil podpořit ofenzívu poločasovým vystřídáním Atouby za kreativního Trochowského.

Kolínští po hodině hry mohli jít do dvoubrankového vedení, ovšem Ishiakův pokus z dvaceti metrů zamířil jen mimo branku. Až v 64. minutě musel být výrazněji na pozoru hostující gólman Kessler. Janssen nacentroval na Mathijsena, jehož střela však nemířila mezi tři tyče.

Hosté ovšem útočili dále. Střídající Daniel Brosinski si našel skvěle prostor pro svou pravačku, jeho pokus nakonec gólmana Rosta neotestoval. Ehret mohl přidat svůj druhý gól o dvě minuty později, avšak ani on nemířil přesně, nýbrž jen nad branku. Poslední šanci utkání na to zvrátit stav utkání měl Trochowski, jenže zase na jeho střelu nemusel Kessler ani reagovat.

Hamburg zajíždí v posledním kole na půdu Frankfurtu a musí tam bezpodmínečně vyhrát. Jestli však Dortmund získá tři body v Mönchengladbachu, zbudou mu tak jako tak na konci Bundesligy jen šestá příčka a slzy v očích z nepostupu do evropských pohárů. Kolín zůstane nejhůře dvanáctý. Naposledy bude hrát jen o čest s také již zachráněnou Bochumí.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele