21. kolo
21.02.2009 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Werder Brémy 2:1

Cottbus doma otočila utkání proti Brémám, které překvapivě porazila 2:1 a vyhoupla se na 14. příčku, hosté naopak po dnešní porážce klesli o příčku níž, když je předběhl 1. FC Köln.

Utkání začali aktivněji hosté, když se navrátilec do sestavy Diego málem prosadil z přímého kopu, jenže Tremmel jeho úmysl předvídal. Zanedlouho zahrozili i hosté, když po rohovém kopu Ervina Škely se málem prosadil zblízka Dimitar Rangelov, ale Vander byl na svém místě.

Pak opět zahrozili hosté, když se Hugo Almeida krásným tanečkem uvolnil, ale jeho střela šla značně vedle. To byla poslední šance první půle, v které tedy gól nepadl.

V druhé ale na něj příliš dlouho čekat nemuseli. Hugo Almeida se totiž po centru Clementa Fritze prosadil hlavou hned v první minutě druhé půle - 1:0 pro Werder. Jenže o pět minut později již bylo srovnáno. Po ne příliš povedeně zahrané stadardní situaci vyrazil Fritz na rychlý break, jenže Iliev ho obral o míč, namířil si to nejkratší cestou k bráně Werderu a vypálil. K překvapení všech pak střela skončila v síti. Z opakovaného záběru se ukázalo, že střela prošla stoperu Mertesackerovi mezi nohama a brankář Vander ji neměl nárok zaznamenat. Bylo tedy srovnáno, 1:1.

Werder se brzy otřepal a chtěl vývoj utkání zvrátit. Jenže po krásné kolmici Rosenberga Hugo Almeida jen nastřelil Tremmela, a když Diego efektní patičkou pobídl ke skórování Özila, tak ten 100% šancí rovněž pohrdl. Tremmel se ještě v závěru zápasu vyznamenal proti Fringsově prudké hlavičce z úhlu a tak nakonec platilo "nedáš - dostaneš". Již v nastavení vysunul aktivní Iliev kolmicí Rangelova a ten se štěstím prostrčil míč pod padajícím Vanderem. Dobíhající Mertesacker se po míči natahoval marně a kulatý nesmysl tak skončil v bráně - 2:1.

Domácí tedy zápas se štěstím vyhráli, hráčům Werderu zbyly jen oči pro pláč.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mega dobrý výsledok, cmuk cmuk super Cotbus super!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele