7. kolo
05.10.2008 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Hamburger SV 1:2

Hamburg dokázal po letech vyhrát na hřišti Energie Cottbus a díky třem bodům si upevnil vedení v tabulce, kde nyní má již tříbodový náskok. Vítězství 2:1 hostům zajistili Chorvaté Olić s Petrićem, za domácí se trefil pouze další útočník z bývalé Jugoslávie Jelić.

První minuty zápasu patřily stejně jako úvodní výkop hostujícímu HSV, které však proti dobře bránícímu soupeři moc kloudných akcí vymyslet nedokázalo. Celkem dosti nepřesně pálil již ve druhé minutě Trochowski, na druhé straně ho o několik minut později napodobil Iliev. O mnoho lépe si vedl ve 37. minutě hostující Guerrero, jenž ze slušné vzdálenosti vyslal povedenou ránu z voleje, která ale prolítla těsně nad břevnem. Po něm taktéž z dálky pálili ještě Jarolím a Petrić, proti pozornému Tremmelovi ale neuspěli.

V první půli se tedy hrál víceméně nezáživný fotbal, to se však po obrátce znatelně zlepšilo. Domácí Vasiljević se nejprve po souboji s Reinhardtem dožadoval penalty, sudího Schmidta ale neobměkčil, v 54. minutě pak padla úvodní branka. Guerrerovu střelu stačil Tremmel vyrazit pouze ke kopačkám Ivici Oliće a ten bez problémů zavěsil – 0:1. Hansovní tým mohl poté přidat další gól, nejprve Boatengovu střelu zneškodnil Tremmel, který o pár chvilek později sice minul Guerrerův centr, za ním stojící Olić byl ale natolik překvapen, že míč do sítě dopravit nedokázal.

V 64. minutě vypálil pro změnu Petrić, Tremmel byl již překonán, zachránila ho ale pravá tyč. Na druhé straně nejprve přestřelil Angelov, v 74. minutě ale již bylo vyrovnáno. Na Mitreského precizní centr si naběl Jelić a střelou k pravé tyči vytěžil z první pořádné šance domácích branku na 1:1. Poté mohl dokonce otočit skóre Jula, který obešel Rosta, jenže toho zastoupil Demel. Diváci na Stadionu přátelství však přece jen viděli ještě jednu branku. V 90. minutě našel Trochowského rohový kop Petriće a ten hlavičkou rozhodl o vítězství HSV v poměru 2:1.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele