31. kolo
09.05.2009 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Energie Cottbus - Bayern Mnichov 1:3

Dvougólovým rozdílem vyhrál Bayern v Cottbusi a při ztrátě Wolfsburgu ve Stuttgartu se bodově dotáhl na první místo, k vysněné první příčce scházejí Mnichovanům 3 góly skóre. Úřadující mistr se dostal do vedení, Cottbus však velmi neoblíbeným "gólem do šatny" utkání zdramatizovala, ve druhé půli však zápas rozhodly dva góly Bayernu ve čtyřech minutách.

Bayern si do Lužicka přijel pro vítězství a bylo to jasně vidět. V prvních minutách však byl zápas poznamenán řadou přerušení, oba týmy spíše oťukávaly obranný val soupeře. V první nebezpečné akci se ocitl Podolski v 7. minutě. O pět minut později byl v ofsajdu Toni. V 15. minutě pak znovu Toni svou šanci zazdil.

To se mu povedlo i v minutě 23., to už ale byl poblíž jiný hráč, aby akci usměrnil. Po Lahmově perfektním centru na svou osobu Toni mírným poodstrkováním a objímáním bránícího Burca dosáhl toho, že Bruca míč poslal přímo do kroku José Sosovi, který z voleje Tremmelovi nad hlavou zkušeně zakončil.

Hned o 3 minuty pozděj znovu hrozil Toni, bránu domácích však v konečném důsledku neohrozil. Ve 34. minutě pak Burca vytahoval gólovou hlavičku Van Bommela z brankové čáry. Bayernu se tak vymstilo staré známé pravidlo "Nedáš, dostaneš", po dlouhém autu do pokutového území ještě Butt reflexivně vytáhl ekvilibistrické zakončení Rosta, na Ilievovu včasnou dorážku už nestačil a Bayern tak šel do kabin se svěšenou hlavou za stavu 1:1.

Jen co hra znovu začala, Bayern už se hnal do útoku. V 56. minutě tomu dopomohl i trenérský tým, když do hry místo tradičně slabého Odda nasadil Ribéryho. To se okamžitě promítlo do dění na hřišti. Bayern aktivní hrou vybojoval rohový kop, který skončil gólem v síti Gerharda Tremmela - o gólovou hlavičku se postaral Demichelis, centr přichytal Podolski.

Než se Cottbus na cokoliv zmohla, už prohrávala o 2 góly. Znovu v tom měl prsty Podolski, a to hned všech deset - balon putující po ose Ribéry - ukopnivší se Toni totiž do brány zkušeně dopravil právě 23letý borec. Třetí gól definitivně pohřbil všechny naděje Cottbusi a utkání se pouze z povinosti dohrávalo, jen čerstvý Ribéry hýřil místy aktivitou, v 80. minutě měl dokonce šanci zvýšit na 1:4. To se mu ale nepovedlo a Bayern si tak z Cottbusi odváží pouze dvougólovou výhru 1:3.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Získáme 3 body a Wolfsburg ztrátí,naděje na titul tu je

Tipuji: 2:0 pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Cottbus - Bayern M 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná remiza.

Reagovat
smazaný uživatel

Cottbus vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tady!BAYERN bude mistr!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele