27. kolo
11.04.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Arminia Bielefeld 2:1

Důležité utkání v boji o záchranu zvládli lépe nakonec domácí, když porazili Bielefeld 2:1. Hosté si naopak přidělali velké potíže, když se jejich náskok právě na Cottbus ztenčil na jediný bod.

První šanci si vytvořili hosté, když Wichniarek stihl balón ještě na hrací ploše, odcentroval před bránu, kde se z čista jasna zjevil Katongo. Avšak míč si zpracoval velmi špatně a z pěti metrů trestuhodně přestřelil poloprázdnou bránu. Domácí odpověděli ranou Ilieva, kterého vyslal do šance Rangelov, ale střela Ilieva skončila těsně nad.

Pár minut před koncem první půle zahrozili opět hosté, když Wichniarek si naběhl na dlouhý míč za obranu, ale jeho střela těsně minula pravý horní růžek Tremmelovy branky. A tak platilo nedáš - dostaneš, když v 43. minutě Rangelov poslal Energii do vedení. Bulhar Angelov se totiž na pravém křídle prohnal přes 3 hráče, naservíroval svému krajanovi míč před bránu a Rangelov přesným volejem k tyčí míč uklidil do brány - 1:0. To ale nebylo z první půle vše. Wichniarek ještě zpoza vápna nabil zcela osamocenému Thorbenu Marxovi, který ale trestuhodně vůbec netrefil branku.

Druhá půle začala akcí Energie, když aktivní Iliev vyslal kolmíci Julu. Ten ale nastřelil pouze gólmana Bielefeldu, míč se odrazil k Ervinu Skelovi, který jej nekopromisně napálil do brány. To by v ní ovšem nesměl stát obětavý bek Arminie, který hlavou míč odvrátil. A aby smůy nebylo pro domácí málo, v 48. minutě bylo srovnáno. Muntenau si naběhl totiž na přetažený centr a povedeným volejem uklidil míč pod břevno - 1:1.

Domácí ale nesložili zbraně, právě naopak. V 59. minutě se opět dostali do vedení a to Angelovovou střelou. Celou akci rozjel opět Iliev, který nacetroval na zadní tyč. Tam míč hlavou vrátil Jula na střed vápna, kde již číhal Rangelov a pohotově vypálil. Dennis Eilhoff míč pohotově vyrazil, na dorážku Angelova byl již ale krátký, stejně jako obrana Bielefeldu - 2:1.

Utkání se dohrávalo spíše v poklidu, a tak Energie již zahrozila pouze po přímém volném kopu Ervina Skely, který jej kroutil pod břevno, avšak Eilhoff byl opět pozorný. Arminia odpověděla hlavičkou Wichniarka po centru Munteana, ale ta mířila nad bránu, a tak utkání skončilo 2:1 pro Energii.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele