20. kolo
14.02.2009 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0:2

Vlci v pohodě vyhráli ve Frankfurtu a strmě kráčejí tabulkou vzhůru, naopak Eintracht dále klesá. Góly se o výhru hostí postaraly bosenské hvězdy týmu z města Volkswagenů, Edin Džeko a Zvjezdan Misimović.

Hosté, kteří si chtěli vylepšit venkovní bilanci a konečně vyhrát na jiném, než svém vlastním hřišti, na domácí hned vlétli a už v deváté minutě otevřeli skóre. Gentner nacentroval na vzdálenější tyč a Džeko se hlavou prosadil. Za 6 minut mohl navýšit Hasebe, Fink ho však v poslední chvíli o balón připravil. O minutu později střílel Misimović, Pröll v brance domácích si však s jeho pokusem poradil.

V 19. minutě o sobě poprvé dali vědět útočníci Eintrachtu, Fenin však Köhlerův centr netrefil vůbec dobře. O pět minut později nebezpečně zahrozil Köhler. Pak se hrálo spíše ve středu hřiště, Wolfsburg kontroloval hru a nedovoloval domácím ohrozit branku. Až v 39. minutě přišla další šance, Gentner se po rohu zmocnil míče, přihrál Misimovićovi, jeho střela se však neujala, stejně jako Džekova hlavička z minuty následující.

Hned v 50. minutě se do vápna hnal Fenin, po kontaktu s Pekaríkem upadl. O penaltě však nechtěl rozhodčí Stark ani slyšet a tak se hrálo dál. O dvě minuty později se sám před Benagliem ocitl Fink, švýcarský gólman však jeho pokus kryl. Za dalších šest minut na druhé straně z dobrých pětadvaceti metrů zahrozil Misimović.

V 64. minutě střílel z volného kopu Schäfer, trefil sice jen zeď, ale litovat toho nijak zvášť nemusel, protože Kweuke prokazatelně zahrál rukou a tak hosté dostali ideální šanci ke zvýšení svého náskoku. Penalty se ujal Misimoviće a elegantně doprostřed brány jí proměnil.

Rázem neměl nikdo o co hrát, frustrovaní hráči Frankfurtu v obrat zřetelně nevěřili a Wolfsburg jen v klidu dohrával. Z nudy vytrhla diváky šance Džeka, ten však opomenul lépe postaveného Misimoviće a tak ani z této šance gól nevzešel. O pět minut později si znovu pokoušel vymodi penaltu Fenin, dostalo se mu však jen hlasitého pískotu. Utkání tak skončilo výhrou Vlků v poměru 2:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlčáci 2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Wenku newyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt vyhraje 2:0 gol dál i fenin

Reagovat
jewix

Oujé....Liberopoulos by se měl vrátit do AEK FC!!!!!!Tam si aspoň zahraje poháry.

Reagovat
georgeo

Fenin bez žluté karty tak to se divím po těch jeho pádech, 3x zkoušel penaltu, možná tak jednou by se dala písknout, ale to by bylo moc přísné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele