12. kolo
09.11.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 2:2

Drbat hlavu si mohou ve Frankfurtu. Eintracht měl hosty ze Stuttgartu na lopatkách poté, co se dvakrát trefil Liberopoulos, VfB ale posléze ukázalo velkou morálku, skóre po dvou hlavičkách vyrovnalo a dokonce sahalo po třech bodech. Utkání nakonec skončilo smírně 2:2.

Střetnutí dvou týmů ze středu tabulky začalo v tempu, jako první zahrozil v osmé minutě hostující Gomez, který se dostal do dobré pozice po Ochsově ztrátě míče, střela německého reprezentanta ale byla na poslední chvíli zblokována. Poté se dostal ke slovu Eintracht, který hosty zatlačil a v 18. minutě šel do vedení. Ochs se na pravé straně uvolnil a našel Fenina, jehož střelu sice Lehmann vyrazil, jenže pouze ke kopačkám Liberopoulose a ten již měl snadnou pozici – 1:0.

Hosté se pokusili odpovědět prostřednictvím Élsona, jeho přímý kop ale trefil pouze boční síť. Poté se dvakrát uvedl Lanig, nejprve jeho střelu z větší vzdálenosti Nikolov zneutralizoval, při hlavičce o několik minut později však musel domácí brankář vytasit prvotřídní zákrok, aby míč vyrazil nad břevno. Frankfurtští byli celkem dosti nebezpeční z protiútoků, žádný ale dotáhnout nedokázali. Na druhé straně ještě vyzkoušel střelu Marica, na Nikolova si ale nepřišel.

Po změně stran střílel nejdříve Fenin, na Lehmanna ale recept nenašel, za hosty to zkusil opět Marica, znovu ale úřadoval Nikolov. Poté dvakrát ohrozil hostující branku Steinhöfer, nejprve mu ale chyběl důraz, podruhé zase trocha přesnosti, protože střelou těsně minul vzdálěnjší tyč. V 66. minutě se ale probil až do bezprostřední blízkosti Lehmanna Fenin, který ještě našel centrem hlavu Liberopoulose a ten měl před sebou opět jen poloprázdnou branku – 2:0.

Fenin se poté dostal k hlavičce, Lehmann byl však na místě. Hosté byli zralí na ručník, zbraně ale rozhodně nesložili, ba právě naopak. V 71. minutě našel Élsonův přesný centr Laniga a jeho hlavička zblízka byla konečně gólová – 2:1. Stejný hráč pak jen těsně nedosáhl na pobídku Cacaua, VfB ale dále pokračovalo v náporu a v 88. minutě bylo odměněno. Do povedeného centru Cacaua se položil Gomez a hlavičkou do proti pohybu Nikolova vyrovnal – 2:2. O platnosti gólu chvíli panovaly pochyby, než sudí Rafati definitivně ukázal na střed hřiště.

A Stuttgart mohl i vyhrát, ve třetí minutě nastavení se hosté opět prosadili ve vzduchu, hlavička Gomeze ale branku těsně minula a nerozhodný stav tak byl již neměněn. Eintracht díky bodu zůstává dvanáctý, VfB se propadlo na jedenáctou příčku.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele