34. kolo
23.05.2009 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 2:3

Hamburg nakonec odvrátil nejhorší, z povedené sezóny vytěžil alespoň pátou příčku a tím i start v nově vznikající Evropské lize. Dopomohla mu k tomu remíze Dortmund a vlastní vítězství ve Frankfurtu 3:2, o němž rozhodl v nastavení Trochowski.

Úvod utkání probíhal celkem v klidu, a ačkoliv Eintrachtu již o nic nešlo, ujal se slova jako první. Ve 12. minutě prostrčil Caio míč na Meiera, kterého ale vychytal Rost. Hosté se soustředili spíše na defenzivu, ve 22. minutě ale ze své první šance udeřili. Pitroipa přiťukl na pravém okraji pokutového území Jarolímovi a jeho bomba k bližší tyči rozvlnila síť - 0:1. Domácí se poté odmlčeli, za Hamburg mohli naopak zvýšil Olić a Guerrero, chorvatský útočník ake ztroskotal na Pröllovi a druze jmenovaný mířil vedle.

Ve druhém poločase se ráz hry nezměnil, a stejně jako tomu bylo v první půli, i tentokrát HSV z ničeho nic skórovalo. V 58. minutě minutě našel Demel centrem Oliće a proti jeho hlavičce neměl Pröll šanci - 0:2. Hamburg tak měl vše dobře rozehrané, navíc Dortmund prohrával, vše se ale začalo brzy měnit. V 61. minutě se dostal balon od Amanatidise k Meierovi, jenž překonal Rosta poprvé - 1:2.

Dvě minuty nato již bylo vyrovnáno, když Fenin prostrčil míč na Caia, jenž zůstal naprosto v klidu a střelou k bližší tyči zmrazil Rosta - 2:2. Za chvíli navíc přišla zpráva, že Dortmund vyrovnal, HSV tak muselo bezpodmínečně zvítězit. Vrhlo tak všechny síly do útoku, Pitroipovu střelu ještě dokázal Pröll zneškodnil, v první minutě nastavení byl však i on bezmocný. To míč zpracoval Trochowski, střelou na zadní tyč rozjásal Hamburg a upravil na konečných 2:3 z domácího pohledu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cista 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele