19. kolo
07.02.2009 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 2:2

Frankfurt doma přivítal Kozly z Kölnu a po dramatickém průběhu zápasu plného zvratů se nakonec oba celky rozešly smírně 2:2, čímž tak potvrdili, že výkonostně i tabulkově jsou na tom zhruba stejně.

První velkou příležitost utkání si vypracoval Martin Fenin, když mu míč přihrál Řek Liberopoulos a náš reprezentant trefil z dobré pozice pouze břevno. Hráči Eintrachtu ale nemuseli dlouho smutnit, když se v 33. minutě po stadardní situaci zahrávané Steinhöferem položil do centru stoper Marco Russ a nekopromisně zavěsil - 1:0.

Do druhé půle vstoupil aktivněji hosté a jejich tlak byl v 57. minutě korunován gólem navrátivšího se nejlepšího střelce týmu - Milivoje Novakoviče. Po pěkné kombinaci Vučičeviče s Brečkem druze jmenovaný poslal krásnou přihrávku právě Novakovičovi a ten krásně z první Markuse Prölla obstřelil - 1:1

Jenže Frankfurt měl Martina Fenina a ten o pět minut později strhl vedení zpět na stranu domácích. A nutno podotknout, že jeho gól byl výstavní kousek. Po krásném centru se Martin z první opřel do míče a koníčkem trefil přesně vzdálenější šibenici. Ovšem míč by zřejmě v sítí neskončil, kdyby se od brankové konstukce neodrazil do brankáře Mondragóna a následně do brány.

V 73. minutě ale přišla pro domácí pohroma. Marco Russ, střelec prvního gólu, fauloval ve vápně Radua a po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy. A ke vší smůle pro Eintracht byl ještě nařízen pokutový kop. Ten s přehledem sobě vlastním proměnil Milivoje Novakovič a upevnil tak své neohrožené vedení v tabulce střelců svého týmu.

Zbytek zápasu už hosté nedokázali využít své početní převahy, největší šanci totiž v 83. minutě spálil střídající střelec Ishiaku. Utkání tak skončilo spravedlivě dělbou bodů.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele