13. kolo
15.11.2008 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:2

Takový gigant a ztratit takový jasný zápas. Když vede Bayern Mnichov 2:0 na půdě některého celku ze spodních pater, jako je třeba Mönchengladbach, po většinu si už radost z vítězství ujít nenechá. Jenže tentokrát přesně tímto rozdílem vedl po brankách Toniho a Ribéryho, domácí výběr dokázal během tří minut srovnat a připsal si cenný bod. Bayern zůstává třetí, ale s tříbodovou ztrátou na vedoucí duo, Gladbach je stále čtrnáctý.

Hosté soupeře přitlačili na jeho polovině už od prvních minut a do kabin odcházeli jako zasloužený vítěz. Úvodní dvacetiminutovka sice byla absolutně bez šancí, ale hned poté dal gól tradičním způsobem ostrostřelec Toni. Lahm nachytal všechny obránce, uvolnil se ve vápně na pravé straně a s míčem doběhl až k lajně, kde přihrával přímo do ohně, Toni špičkou kopačky pokořil bezmocného Gospodareka.

Dále z dobrých pozic minul opět Toni a po něm i Klose, v 38. minutě stálo při Gladbachu velké štěstí. Lahm našel dobře postaveného Toniho, který byl ve vápně jasně faulován, rozhodčí ale penaltu nepískl. V poslední minutě prvního poločasu poprvé zahrozili domácí, Bradley hlavičkoval k Marinovi, vycházející hvězdička zcela osamocená minula.

Druhé dějství se už herně malinko vyrovnalo, po necelé čtvrthodině zahrozil Bradley, jehož dalekonosná střela měla dobrou rychlost, avšak špatný směr. V 61. minutě v poslední možné chvíli sebral balón od nohy Marinovi skvělým skluzem Mark van Bommel. V 65. minutě už to bylo 0:2, Gohouri nastavil nohu unikajícímu Ribérymu a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, který bez problémů postižený střelec proměnil přízemní ranou do pravého rohu.

Dále nepřesně pálili za domácí Alberman a Paauwe, na druhé straně se nepovedlo navýšit Schweinsteigerovi a Lahmovi. Peklo pro mistra přišlo od 79. do 81. minuty. Rohový kop Marina zahraný za vápno nakopl chytře Baumjohann a hlavička Frienda pomaličku zapadla za Rensinga - 1:2. Vyrovnání se zrodilo po průniku Marina, kdy patičkou uvolnil Baumjohann Colauttiho, ten zadovkou vyškolil Lella a poslal centr na zadní tyč, kde byli volní hned tři hráči, hlavou srovnal Bradley. A když se v nastaveném čase neuchytila příležitost Toniho, které chybělo několik centimetrů, Bayern může být naštvaný jen sám na sebe za absolutní nekoncentrovanost.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, futbolcuyuz.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skusil by som prekvapenie..bayern by mohol borusiu kludne podcenit,aj ked to tam nikdy nemal lahke...ja by som daval 1X

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN DRTÍ SVÝ SOUPEŘE A KONEČNĚ JEDE!!!!!!!!!!!!!!!!! FC BAYERN MUNCHEN 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak vy sráči (ne teda všichni) v posledním zápase bayernu jsem tipoval toniho a dost jsem na tom vydělal.Muj zájem je takový že chci mezi vámi najít nějakýho tipaře jako ja kterej ma na tento mač 100procentní tip něco my říka že muže být remíza nebo padne -2,5 g.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele