4. kolo
13.09.2008 15:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - Schalke 04 3:3

Skvělou podívanou nabídlo lokální derby mezi Dortmundem a Schalke. Hosté vedli již o tři branky, Borussia ale zabojovala a především díky Freiovi urvala bod za remízu 3:3.

Do utkání vstoupili lépe domácí, po příhře Blaszczykowského měl velkou šanci Zidan, leč neproměnil. BVB se snažilo, avšak směrem dopředu bylo celkem marné a tak hosté udeřili. Ve 20. minutě zahrál Subotić ve vlastním pokutovém území rukou a kopala se penalta, kterou ve svoji první bundesligovou branku chladnokrevně proměnil Farfán – 0:1.

Schalke po vedoucí brance dále vyčkávalo a prim hráli stále domácí. Střelu Blaszczykowského zneškodnil Fährmann a ani Kringe poté neuspěl. V 39. minutě tak udeřili podruhé hosté z Gelsenkirchenu. Po Kehlově chybě se míče zmocnil Westermann, nahrál doprava Rafinhovi a ten z úhlu prostřelil Weidenfellera – 0:2.

Po přestávce hra pokračovala ve stejném duchu. Nejprve se zastřelovat Westermann, který poté v 54. minutě přidal další branku. Kuranyi vyhrál souboj s Weidenfellerem a odražený míč dopravil hlavičkou do sítě právě Westermann – 0:3. Vypadalo to, že Schalke vyhrocené derby zcela ovládne, domácí trenér Klopp však prostřídal sestavu a začali se dít věci.

V 67. minutě zahrál právě vystřídavší Frei rohový kop, na mírně přetáhlý centr si naskočil Subotić a hlavičkou do protipohybu Fährmanna snížil – 1:3. Hned o čtyři minuty později to bylo už jen o jedinou branku a byl u toho opět Alex Frei, který odehrál první utkání po zranění kolene. Tentokrát převzal v jasně ofsajdové pozici přihrávku, hra ovšem pokračovala, švýcarský sniper zpoza šestnáctky napřáhl levačkou a skvělou ranou do horního rohu branky dal na 2:3.

Hosty dvě inkasované branky rozhodily a výsledkem byla dvě vyloučení. Nejprve se musel po druhé žluté pakovat Pander, chvíli nato zajel brutálně do Blaszczykowského Ernst a šel do sprch takřka okamžitě. Borussia si proti devíti lidem pochopitelně vytvořila tlak a její honba za vyrovnávacím gólem vyvrcholila v 89. minutě, kdy Krstajic ztlumil hlavičku Blaszczykowského rukou a následný pokutový kop sebevědomě proměnil Alex Frei – 3:3.

V nastaveném čase se již na vyprodaném Westfalenstadionu nic neudálo a tak se oba týmy rozešli smírně. Schalke přišlo o vedoucí pozici a je třetí, Dortmund za svým rivalem zaostává jen o skóre a je na čtvrtém místě.

Autor: Petr Vaněček / bild.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

slagr kola skonci remizou 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju překvapení 2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele