9. kolo
26.10.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 1:1

Utkání v Dortmundu mezi domácí Borussií a Herthou BSC vítěze nenašlo, konečné skóre zní 1:1. Hosté byli v první půli o něco lepší a zásluhou Cícerovy penalty šli do vedení, po přestávce však hráli téměř pouze domácí, kteří Kehlovou hlavičkou zaslouženě vyrovnali.

Utkání začalo z obou stran velmi aktivně. První šanci měl v páté minutě domácí Tinga, který po kombinaci s Hajnalem a Valdezem pálil mimo. Na druhé straně se k hlavičce dostal Pantelić, mířil ale rovněž mimo brankový prostor.

O pár minut později pálil jedovatě z dálky Cícero, v 16. minutě pak udělali hosté před domácí brankou velký zmatek, po Pantelićově pokusu zachraňoval na brankové čáře Schmelzer. Poté utržil zranění v obličeji Blasczykowski a musel střídat, do hry za něj přišel Frei. Ten se hned uvedl tvrdou střelou z úhlu, kterou musel Drobný pohotově likvidovat.

Zanedlouho poté vyslal bombu z dálky Valdez, mířil ale o chloupek nad, ve 31. minutě se však již skóre měnilo. Po vynikající kombinaci hostí se sám na branku řítil Raffael, který udělal kličku a po střetu s Weidenfellerovýma rukama se poroučel k zemi. Kontakt tam sice byl, nutno ovšem podotknout, že brazilský útočník rozhodně padat nemusel. Rozhodčí Meyer každopádně posoudil situaci jako faul a následnou penaltu suveréně proměnil Cícero – 0:1.

BVB bylo chvíli jako opařené a Hertha hrála v pohodě, v závěru poločasu ale přišel tlak domácích a také obrovská šance. Po Freiově rohu udělala Borussia pořádný závar, jednou odvracel na brankové čáře Pantelić, dvakrát pak výborně zasáhl Drobný.

Po přestávce tlak domácích pokračoval, hosté prakticky pouze bránili, což se jim ale dařilo. Dortmundští měli hodně rohových kopů, několik nepřesných střel z dálky, žádnou vyloženou příležitost si ovšem dlouho nedokázali vytvořit. Až v 72. minutě byli Berlíňané za svoji přílišnou pasivitu po zásluze potrestáni. Frei poslal zleva rohový kop na před tyč, kde se k míči prodral Kehl a hlavičkou vyrovnal – 1:1.

Domácí borci pokračovali nadále v tlaku, sedm minut po vyrovnání tečoval Frei Zidanovu střelu a Drobný vytáhl fantastický reflexivní zákrok, všechen vzruch byl ale zbytečný, neboť Frei stál v ofsajdu. V posledních minutách zápasu se snažili domácí fans dotlačit své miláčky ke druhé brance, žádná velká šance, a tutíž ani gól, již ale nepřišla. Oba týmy tak berou po bodu a jsou na osmém, respektive šestém místě.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hertha na koni, tip 02 kurs 1,75

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele