20. kolo
15.02.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Energie Cottbus 1:1

Dortmund v boji o čelo tabulky poztrácel další korálky, to naopak Chotěbuz předvádí, že smělý plán hladce se zachránit nemusí být úplnou utopií. Vybojovaný bod na hřišti Dortmundu se počítá a hosté se tak rozjíždějí po minulém vítězství ve velké stylu, i když se zatím stále nacházejí v pásmu sestupu. Obě branky padly ještě v prvním poločase, domácí dokonce prohrávali a spasila je až následná penalta Alexandra Freie.

Dortmund nepředvedl před skvělou domácí atmosférou dobrý výkon, nicméně snaha mu rozhodně nechyběla. Jenže právě remízové výsledky srážejí naděje Borussie o patro níže, zaznamenala již svou desátou, což je nejvíce v celé Bundelize. Avšak hosté si za svůj odvážný výkon opravdu úspěch zasloužili.

Domácí přitom od začátku drželi míč na svých kopačkách a určovali tempo hry, to jim ale nebylo v důležitých momentech nic platné. Měli sice několik tutovek, v celkem nudném duelu se však radovali po půlhodině hry hosté. Prudká střela Skely z levé strany orazítkovala pouze tyč, ve skrumáži se ovšem nejlépe zorientoval Cagdas a přispěchal s dorážkou - 0:1.

Domácí se vrátili do hry o pět minut později. Nejprve bránu ještě minul Hajnal, ovšem pak autor branky Cagdas nešikovně narazil v pokutovém území do kapitána Kehla a penalta byla neoddiskutovatelná. K té sebejistě přikročil Frei a nedal brankáři Tremmelovi žádnou šanci. Obrovské možnosti na vrácení vedení zmařil hostům ještě před pauzou gólman Borussie Roman Weidenfeller, který tváří v tvář vychytal unikajícího Skelu a následně i Julu, hlavně díky němu byl výsledek nerozhodný 1:1.

Po změně stran měli tlak opět domácí, nepřesné projektily v úvodu vyslali Owomoyela a Lee, v 69. minutě se blýskl brankář Energie Tremmel. Po přihrávce Hajnala se ke střele dostal autor první branky Frei, Tremmel ovšem vytáhl jeden ze řady svých skvělých zákroků a akrobaticky stačil vytěsnit mimo tři tyče.

O něco později selhal v dobré pozici kapitán Kehl, trefil pouze Tremmelovo rameno. Borussia tlačila až do samého závěru, ovšem Energie už výsledek nepustila a veze si proto domů bod.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund zvítězí 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
erudovanyodbornik

Hmmm Rajnoch se asi chytil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele