33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 6:0

Všeříkajícím výsledkem smetla Borussie Dortmund Arminii Bielefeld a výrazně napomohla její cestě do druhé Bundesligy. Naopak Dormund vinou lepšího skóre sesadil z 5. pohárové pozice Hamburg a ve Vestfálsku se schyluje k nečekanému úspěchu v podobě Evropské Ligy. Její obdobu, Pohár UEFA, respektive jeho předkolo, sice hrála Borussie i tento rok, nikoliv však vinou umístění v tabulce, nýbrž vinou toho, že se probojovala až do finále DFB Pokalu. Dortmund přitom přišel k deklasování soupeře jako slepý k houslím.

Arminia ukázala své dnešní plány hned po úvodním hvizdu, hosté postavili hustý obranný blok a nechávali Dortmund kombinovat kolem středové čáry, nikde jinde však ne. Domácím tak nezbývalo nic jiného, než zkoušet štěstí z dálky. Valdez byl k úspěchu velice blízko ve 12. minutě. Ve 22. minutě pak hlavičkoval Kehl. Arminia odváděla velice solidní obrannou fázi a její taktika mohla snadno slavit úspěch. Dortmud od odbdržené branky ve 35. minutě zachránil už pouze fantastický Weidenfeller. O 6 minut později ještě hrozil Tesche.

Gól však Dortmund nedostal, a tak se stalo, že gól vstřelil. Po Freiově volném kopu se na brankáře Eilhoffa natlačil Kehl a míč poslal hlavou do branky. První poločas tak dílem náhody, štěstí, či fotbalové spravedlnosti, každý ať si vybere sám, skončil 1:0.

Druhý poločas už však vypadal jinak. Hned v první výrazné situaci na hrací ploše se domácím povedlo vstřelit gól. Po zmatku v pokutovém území hostů míč do brány uklidil Tomas Hajnal. S vedením 2:0 v zádech se hra pro Dortmund stala výrazně jednodušší, Arminia, ve hře dopředu působící značně chaoticky, si nevěděla rady s brejky domácích, a tak padaly góly. První střelil Valdez, který ve skluzu trefoval centr Kuby Blaszykowského.

Další přidal Kehl, kterému po nepřehledné situaci pro hostujícího gólmana stačilo trefit prostředek branky. Na 5:0 hlavou svýšil Tinga a poslední hřebík do rakve hostům zasadil Mohamed Zidan, specialista na hezké góly. Ani tentokráte nezůstal nikterak dlužen své pověsti, ve vápně si elegantně obešel obránce a uklidil balon k tyči. Více gólů Borussie přidal nestačila a Arminia si tak do Bielefeldu odváží šestigólový příděl.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele