5. kolo
20.09.2008 15:30 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Brémy rozstřílely Bayern na jeho hřišti

Velké překvapení se dnes urodilo v Allianz Aréně. Padlo dokonce 7 gólů, bohužel pro fandy Bayernu pět z nich do sítě domácích. Brémy tak oplatily Bayernu loňskou hořkou porážku 0:4 na jejich domácím hřišti i s úroky.

Utkání začalo poněkud vlažně a z obou stran nervózně. Bayern hrál spíše postupný útok, Brémy vyráželi ke smrtícím breakům. Nutno poznamenat, že útoky Bayernu byly spíše bezzubé vlivem skvělého pressinku hostí. Notná část kombinace probíhala mezi zadní trojkou obrany Bayernu a krajními beky Lahmem a Lellem.

První taková pološance přišla v 7. minutě na straně Bayernu. Bastian Schweinsteiger, který nastoupil jako takový podhrot, se dostal před šestnáckou soupeře k míči, jedovatě vypálil, avšak jeho střela byla tečována a zbržděna přímo na kopačky Toniho jedním z obránců Werderu. Ten vystřelil velmi nepřesně.

Ačkoliv obrana Brém byla poskládána ze čtyř "věží" Prödl (194 cm), Mertesacker (198 cm), Naldo (198 cm), Boenisch (191 cm), hrozil Bayern vysokými míči směřovanými na Toniho. Jedním takovým se dostal ve 13. minutě k hlavičce, ta ale mířila doprostřed brány a razance nebyla rovněž nejvyšší.

V 18. minutě poprvé vážněji zahrozili hosté a trefili dokonce brankovou konstrukci. Rosenberg sklepl vysoký míč Diegovi na půli hřiště, ten si počkal, až se mu Pizarro rozběhne a poté ho vyslal skvělým pasem na branku domácích. Bývalý útočník Bayernu se šikovně zbavil Demichelise a lehkým dloubáčkem obhodil povyběhnuvšího Rensinga. Míč ale ke smůle hostí skončil na vnější tyčce Rensingovi brány a odražený balón obrana Bayernu uklidila do bezpečí. Kdyby Pizarro nesobčil a přihrál pod sebe na zcela volného Rosenberga, bylo by to již 0:1 pro Brémy.

Hosté si vše vynahradili v 30. minutě. Nejdříve Zé Roberto vyslal pěknou kolmicí Podolského, který nastoupil místo zraněného Kloseho, ale pomezní mával správně ofsajd. Hned z protiútoku udeřili Brémy. Mesut Özil našel dobrou kolmicí Rosenberga, ten zkušeně počkal, až si Rensing lidově řečeno sedne na "prdel" a poslal míč po jeho levici přesně k pravé tyčce.

O tři minuty později nebezpečí před Wieseho bránou. Lucio si v pokutovém území zpracoval těžký míč, hodil si ho přes hlavu a přihrál nabíhajícímu Podolskému před bránu. Ten však trestuhodně přestřelil.

39. minuta a znovu se dostal k hlavičce Luca Toni. Situace jako přes kopírák ze začátku utkání, Wiese s přehledem kryje. O minutu později velké vzrušení v pokutovém území Brém. Jeden z hráčů Bayernu poslal prudký křižný pas přes celé pokutové území Brém, ten prošel až ke zcela volnému Lahmovi, který míč vrátil před branku hostí. Na poslední chvíli však přízemní centr zblokoval Prödl a taktak že nevstřelil vlastní gól. Byla z toho jen boční síť a rohový kop Bayernu, z kterého se nic zajímavého neurodilo.

Minuta před koncem poločasu a další gól. Demichelis fauloval v latinskoamerickém souboji Pizarra a kopal se přímí kop z přibližně dvaceti pěti metrů. Jeho exekuce se zhostil Mesut Özil a to velmi dobře. Překopl statiskou obranu Bayernu a našel trojlístek svých spoluhráčů před brankou Rensinga. Ani jeden z nich včak míč netrefil, což Rensinga tak zmátlo, že míč jen vyrazil před sebe a Naldo už měl jednoduchou úlohu. Özil si tak připsal druhou asitenci.

Do druhé půle vyrazil Bayern s dovojcí změn. Trenér Klismann stáhl Van Buytena spolu s Lellem, které nahradili Tim Borowskii, bývalý hráč Brém, a Massimo Oddo, hráč hostující z AC Milán. Herní systém se tak změnil zpět na klasické 4-4-2, ale moc to hře Bayernu nepomohlo. Brémy udělali změnu jen jednu, kapitána Baumanna vystřídal Aaron Hunt. Jestli se jednalo o zranění či taktický záměr není známo, Baumann ale měl již jednu žlutou kartu, tak možná proto.

Hned na začátku druhého poločasu začal Bayern tlakem. Nejdříve 48. minutě Lell centroval z dobré pozice pod sebe na Toniho, jeho střelu ale zblokoval Mertesacker v poslední možný okamžik. O další dvě minuty později Zé Roberto nádherně našel kolmicí Podolského, ten běžel spolu s Tonim na Wieseho, jediná překážka byl osamocený Naldo. Na něm také celá akce ztroskotala, protože Podolskému se nepodařilo propasírovat míč na Toniho, který by se vstřelením gólu neměl problém.

Nejspíš zlomový moment utkání, Brémy totiž vzápětí potřetí zaúřadovaly a znovu v tom měl prsty Özil. Přitom celé akce vypadala nevinně. Diego přihrál na na hranici pokutového území stojícímu Özilovi, ten si míč šoupnul směrem k lajně a nádhernou střelou vymetl bližší šibenici takovým způsobem, že gólman Rensing se jen marně ohlédl. O tři minuty později zase smůla na straně Bayernu. Podolski si zaběhl za obranu Brém, už už to vypadalo, že se zmocní míče a půjde sám na Wieseho, ale Naldo efektním a zároveň efektivním zákrokem nebezpečí odvrátil.

Minutu před hodinou hrací doby ale bylo komplet vymalováno. Brémy byly touto dobou zcela na koni a hra Bayernu se začala rozpadat. Strůjcem celé akce byl znovu Diego, který přesně našel Rosenberga v díře obrany domácích, ten si popoběhl směrem k bráně a dal přesně míč pod sebe na Pizarra. Ten se jedním dotykem zbavil svého strážce a druhým našel skulinku mezi Rensingovým tělem a bližší tyčkou jeho brány.

Ale nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůře, přišel totiž další gól ze standardní situace. Tentokráté do mlýnice centroval Diego, Rensing jednou rukou boxoval míč před Mertesackerovou hlavou, ale tak nešikovně, že defakto míč prodloužil za sebe a Rosenberg jen poslal míč do prázdné brány. Po utkání se zřejmě bude přetřásat Rensingova pozice jedničky, i když obrana Bayernu mu zrovna dvakrát nepomáhala.

Po pátém obdrženém gólu někteří hráči Bayernu propadali frustraci. Bastian Schweinsteiger nezvládl emoce a z půl metru nastřelil velmi prudce reklamní panel. Udělal to přitom tak nešikovně, že přitom podklouzl k všeobecnému veselí fandů Werderu. Franck Ribéry na tribuně jen kroutil hlavou nad stavem hry. V 71. minutě ale přišlo něco nečekaného, Bayern z čista jasna dal gól. Za něj je potřeba hlavně pochválit střídajícího Sosu, který krásně našel za obranou Brém Odda, ten poslal míč pod sebe a Borowski s přehledem míč umístil k pravé tyči Wieseho brány.

Po tomto góle se hra prakticky na obou stranách rozdrobila, ani jedna strana neměla proč hrát, diváci již odcházeli ze stadionu, dělali ale chybu. V 85. minutě dal Borowski druhý gól. Toni mu krásně sklepl balón na hrudi a Borowski krásnou křižnou střelou našel přesně dolní levý růžek. O dvě minuty déle nebezpečí také na druhé straně. Pizarro utíkal po levém křídle na bránu Rensinga, běžel s ním také střídající Sanogo. Pizarro nehamounil jako v první půli, přihrál svému kolegovi, ale míč skluzem zblokoval vrátivší se Lahm. Bohužel tak nešťastně, že Pizarrovi přímo na kopačky, ten však trestuhodně minul prádznou bránu. Tohle by dal i Kuka.

Minutu před koncem řádné hrací doby ještě Borowsku našel Toniho, ale ten si míč moc pustil a střelu měl na dlouhou nohu, takže zamířil jen do diváků. Rozhodčí velmi neobvykle nenastavil ani jednu minutu, zřejmě nechtěl dále nechat trápit hráče Bayernu a tak utkání ukončil. Brémy se tak s osmi body vyhouply právě před Bayern a patří jim momentálně čtvrtá příčka.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mnichov vyhraje 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

mnícho 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN -- 2:0 -- bremen

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 (toni,van buyten-rosenberg)

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1, 3:1 pro bavorsky velkoklub

Reagovat
irik

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to jednoduchý,ale 2:1 /oba Toni/

Reagovat
smazaný uživatel

bayern musi vyhrat o gol

Reagovat
smazaný uživatel

co se to stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

to se klinnsman předved 1:0 nad c******a a prohra 5:2 nad Werder s kurzem 5,10 = hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

vyyyyyyyybornee

Reagovat
smazaný uživatel

videl sem, slysel sem, nechapu, odchazim!

Reagovat
smazaný uživatel

NEČEKANÝ UDER POD PÁS.OSTUDA A BLAMÁŽ DOHROMADY.KLINSMAN ASI NEPŘEŽIJE PODZIM BAYERN SE MUSÍ OKAMŽITĚ TVRDĚ ZVEDNOUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BAYERN MUNCHEN

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp, draku! Dej mi nějak vědět, jak si dopadl??? Nejde mi ICQ!

Reagovat
Arne

Tak myslím, že Alecovi a jeho "capslook" reakcím se budu smát asi furt...

Jinak celkem ok, dopadl jsem dobře, za což musím poděkovat Lucce s Javym, bez nich bych se odtamtud nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud?

Reagovat
Arne

To bys rád věděl, co? Ale nepovim...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je až k neuvěření

Reagovat
smazaný uživatel

bayern mnichov je muzstvo uboziakov kaziacich tikety su to sraci a mam ohromnu radost z toho ze dostali nakladacku od brem napriek tomu ze mi pokazili tiket len tak dalej bayern norimberk caka v druhej lige cha cha bremy

Reagovat
smazaný uživatel

tak za 1.nauč se česky ty PETRŽALKO a za 2. FC BAYERN VYHRAJE BUNDESLIGU I LIGU MISTRU

Reagovat
Tomanatura

Fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern konečně dostal za vyučenou

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna dneska musel werder proboha vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím ale je to každopádně smutná sobota pro MUNICH

Reagovat
Arne

Odkdy takoví věrní fanoušci jako ty píšou názvy anglicky, místo v té dané řeči?

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí ti smajl" "

Reagovat
milan78

ribery jediná spása, bayern mi nepřijde jako tým a klinsman zatím jako dítě, co si hraje s dospěláckou hračkou

Reagovat
smazaný uživatel

Co má znamenat poznámka: Tohle by dal i Kuka.? autor je asi sparťan

Reagovat
herbage

Příště tam dám Standu Vlčka.

Reagovat
smazaný uživatel

já to beru s humorem ale dole Axiss se do tebe pěkně opřel

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha co se stalo?Kdy už konečně přijde Franck?Strašná sobota.Klinsman bude muset hodně popřemýšlet.Zdravím fans FCB.Všechno špatné je k něčemu dobré!Go Baqyern Go!!!!

http://www.eurofotbal.cz/img/smiles/talking.gif

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má být? BAN...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval som ten zápas. Brémy dali gól takmer zo všetkého do čoho kopli no a brankár Bayernu mal slabší deň, aj to sa stáva...

Mám rád takéto zápasy a výsledky... :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jooj bayern tiket mi pokazil a ako skalnemu fanusikovi bayernu ani nehovorim o sklamaniu, ale chalani sa z toho urcite poucia :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Jaromír Eybl ukazuje svoji jednoduchost, když do komentáře o zápase tahá anti-slávistická hesla. Prosím, ať zde články píší jen opravdoví profesionálové a ne zakomplexovaný sparťan Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Herbage, slyšíš, ty sparťane.

Reagovat
herbage

Dole máte kontaktní formulář, můžete si oficiálně stěžovat. Nevšiml jsem si, že bych tahal do textu některá jak řikáte Anti-Slávistická hesla. Pavel Kuka nehrál jen za Slávii, hrál dlouhá léta i v Bundeslize a byl poněkud proslulý svým zahazováním těch největších šancí, proto to přirovnání. Jako člověka i jako fotbalisty si ho vážím, věřím že i on sám by to bral s humorem. Proč děláte s komára velbouda a co z thoo máte věru nechápu. S pozdravem autor článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi ty ten z Fotbalarény?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě Brémy hodně potěšily

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele