1. kolo
15.08.2008 20:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Bayern na úvod remizoval s Hamburgem

Doslova velkolepý začátek měl nový ročník Bundesligy. Hráči Bayernu a Hamburgu od první minuty nasadil strhující tempo, domácí sice vedli o dvě branky, nakonec se ale body dělily za remízu 2:2.

První přímou střelu zápasu a celého ročníku zaznamenal v šesté minutě Guerrero, leč Rensing neměl problém. V desáté minutě centroval Kroos, Klose však hlavou nedosáhl. O minutu později byli blízko vedoucí branky hosté, když zpoza vápna napřáhl Trochowski a jeho nenápadná střela skončila na tyči. Hned za několik sekund ho to mrzelo dvojnásob, neboť se vedení ujal Bayern. Po centru do vápna nešťastně podklouzl Reinhardt, míč se dostal k Schweinsteigerovi a ten ho bez okolků napálil do sítě.

Hned v minutě šestnácté to bylo o dvě branky. Mathijsen nepatrně sáhl po Schweinsteigerovi a rozhodčí Kinhöfer odpískal trochu přísnou penaltu. K té se postavil Podolski a s jistotou sobě vlastní zvýšil na 2:0. HSV vypadalo opařeně, avšak jen do 25. minuty. Trochowski centrem zprava našel neobsazeného Guerrera a ten hlavičkou snížil. O dvě minuty později aktivní Trochowski tentorkát střílel, ale příliš vysoko. Posléze to neúspěšně zkoušel Olič s Guerrerem, na druhé straně si podobně vedla střela Podolského.

Ve 34. minutě vyslal Podolski do úniku parťáka Kloseho, jeho hokejový blafák ale vystihl Rost. Před odchodem do kabin ještě pálil vedle Schweinsteiger.

Začátek druhé půle byl divoký, jako té první. Nejprve hostující obraně zatopil Schweinsteiger, branku ale nevytěžil. V 50. minutě se v pokutovém území dostal míč až k Podolskimu, který ale z pěti metrů branku těžko pochopitelně překopl. O minutu později se po rohu Trochowského dostal míč k Oličovi, jenž levačkou nastřelil tyč. Poté střílel opět Podolski, leč neúspěšně.

Hamburg se zaslouženého vyrovnání dočkal v 56. minutě. Zákrok Lella na Oliče posoudil Kinhöfer stejně přísně, jako tak učinil v prvním poločase na druhé straně. Následný pokutový kop bez problémů proměnil Trochowski.

Za dalších osm minut zamotal obraně Bayernu hlavu Pitroipa, následnou střelu však neumístil příliš přesně. S postupem času tempo hry opadávalo a aktivita obou týmů, jenž byla vidět první hodinu hry, byla pryč. HSV již hrálo pouze na udržení remízy, a když ani Bayern do útoku nic nevymyslel, skončilo utkání zaslouženou dělbou bodů.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bayern zvitezi 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Verim že Bayern zvítazi tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN 4:1 HAMBURG!!!!!!!!!!!!!!! FC BAYERN MUNCHEN EV

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze vyhraje bayern ale hamburg je nejlepsiii!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těšim.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi, velmi pěkná podívaná!!!! Hamburk si remízku zasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k velmi silné marodce FCB výborný fotbal.Remíza byla spravedlivá,pro mě je to ovšem ztráta bodů.Zdravím fans FCB.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele