27. kolo
11.04.2009 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 4:0

Bayern si nad očekávání snadno poradil s Frankfurtem a na dvě čtyřgólové prohry v řadě navazuje výhrou 4:0. Domácí svého soka od první do poslední minuty drtili, hosté se prakticky nedostali ke slovu a výsledek mohou považovat za úspěch neodpovídající jejich úloze na hřišti. Bayern se tak posouvá na druhé místo za vítězný Wolfsburg, o skóre před HSV, které čeká těžké utkání ve Stuttgartu.

Důležitý základ vysokého vítězství položili domácí již v časném úvodu utkání, jmenovitě se o to postaral Franck Ribéry. Stalo se tak již ve 3. minutě, Luca Toni předal balon právě francouzskému legionáři, ten prošel kolem Chrise s Köhlerem a z 25 metrů výstavní ranou napnul síť. Bavořané na pasivní bránění nákoku snad ani nepomysleli, notnou dávku energie potřebné k tak dominantní hře, jakoužto se hráči Bayernu prezentovali, dodával především José Ernesto Sosa, který na postu druhého ofenzivního hráče podporujícího Luku Toniho dostal přednost před Lukasem Podolskim.

Netrvalo dlouho a domácí své vedení zdvojnásobili, znovu v tom měl prsty Ribéry. Tentokráte po ostrém faulu na Sosu dostal příležitost rozehrát balon z klidu a to se stalo obraně Franfurtu osudovým. Francouz lehounce poslal míč za zeď, kterou vytvořili hostující hráči a Toni míč z nohejbalového voleje uklidil do brány.

I třetí gól padl po standardní situaci, tentokráte však po kopu od rohové praporku. Toho se ujal Schweinsteiger, posadil míč přesně na Lucíovu hlavu a ten zkušeně zakončil - 3:0. Hesenským tak taktika, se kterou přijeli do Mnichova - bránit, bránit, bránit - příliš nevycházela. Ani altenrativní pokusy hostů nedošly kýženého cíle, domácí si zadní vrátka hlídali více než pečlivě a do kabin se tak šlo se symbolickým výsledkem 3:0.

Ani ve druhé polovině utkání vůle domácích po útočení neopadla, hned ze začátku měl šanci Toni, neúspěch ho však nemusel trápit dlouho, hned ve 48. minutě se totiž po krásné kombinaci středem hřiště dostal k zakončení právě italský kanonýr, ani napodruhé před Nikolovem neuspěl ovšem ani druhý nezdar ho rmoutit nemusel, na zadní tyči totiž odražený balon v pohodě zasunul do brány Bastian Schweinsteiger.

Bayern pak dále kontroloval hru, ta se však stávala stále více nudnou, z nudy diváky vytrhl až v 67. minutě znou Schweinsteiger, z volného přímého kopu trefil domácí odchovanec břevno. Hra se však i poté vrátila do nudné roviny. Poslední dvacetiminutovka tak nabídla už jen dva zajímavé okamžiky. První penaltový zákrok Brena, druhý, když rozhodčí napravil zaváhání u první situace a nesprávně neuznal Toniho gól pro neexistující ofsajd.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

měli jsme velký plány ale zbyl jenom titul tip: 5:0 BAYERN!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

,plany byly,ale vykony ne.Nehraje specialista na grilovani,tak snad bude o to mene Frankfurt nebezpecny a bude Bayern rat jako mistr - tedy na jednu branu - na souperovu.

Tipovat na Bayern se neda,kazdopadne doufam ve vysledek 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bayern to dokáže !!! FC BAYERN MUNCHEN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát BAYERN GO BAYERN!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Super vysledek,jeste 7 takovych a bude to ok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele