11. kolo
31.10.2008 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:0

Leverkusen doma díky brankám Barnetty a Kießlinga zaslouženě porazil Wolfsburg 2:0 a díky třem bodům se minimálně do sobotního odpoledne posunul před Hoffenheim do čela bundesligového pelotonu. Vlci před dalšími zápasy zatím zůstávají osmí.

Utkání začalo celkem opatrně, od samého začátku však měli mírně navrch domácí. Jejich první příležitost zaznamenal ve třinácté minutě Kadlec, jehož tvrdou střelu vyrazil Benaglio. O chvíli později byl na druhé straně po rychlém kontru v dobré pozici Grafite, byl však zblokován bránícím Friedrichem. Pro hosty pak přišla rána v podobě zdravotních potíží Misimoviće, po kterých musel špílmachr Vlků střídat.

Bayer do toho šlápl po půl hodině. Helmesovu střelu z úhlu nejprve vyrazil Benaglio, který si po následném rohu s problémy poradil i s hlavičkou Friedricha. Ve 36. minutě se dostal míč k domácímu kapitánovi Rolfesovi, který rychle vypálil a míč tečoval bránící Barzagli a mohl být velmi rád, že si nedal vlastní branku. Za hosty to do půle zkusil Gentner, jeho přízemní dělovka však šla vedle.

Do druhého poločasu vstoupil Leverkusen s drtivým nástupem. Nejprve po pěti minutách střílel Barnetta, Benaglio stačil míč jen vyrazit ke Kießlingovi, ten však dorážkou těsně minul. V 52. minutě hlavičkoval vedle zcela volný Vidal, který chvíli nato nahrával Kießlingovi, ten však mířil vedle. V 57. minutě ale již byli domácí za svou útočnou snahu odměněni. Barnetta převzal přihrávku na hranici pokutového území a přízemní ranou k pravé tyči, která prošla mezi nohama bránícího Gentnera, otevřel skóre – 1:0.

Domácí ale i po vedoucí brance pokračovali v tlaku, v 65. minutě si na Barnettův rohový kop naskočil Kießling a svojí hlavičku umístil přesně ke vzdálenější tyči – 2:0. Poté se ke slovu dostali také hosté, za něž pálil v 76. minutě Schäfer, mířil ale příliš vysoko. Minutu nato po pěkné individuální akci střílel Džeko, na Adlera si ale nepřišel. V poslední minutě mohlo VfL alespoň snížit, když po Gentnerově centru hlavičkoval Džeko, míč však skončil na pravé tyči a Leverkusen tak výhru 2:0 již uhájil.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele