17. kolo
13.12.2008 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Energie Cottbus 1:1

Dobrou obranu a kousek štěstí potřebovala Energie Cottbus k tomu, aby uhrála v Leverkusenu bod za remízu 1:1. Bayer si doma proti houževnatému soupeři dlouho nevěděl rady, krátce před koncem sice vedl díky Rolfesovi, o konečné dělbě bodů ale v nastavení rozhodl Shao.

Utkání to bylo podle očekávání jednostranné, tým z Lužicka byl zalezlý a domácí, kteří hráli na svém právě rekonstruovaném stadionu naposledy v sezóně, protože jaro odehrají v Düsseldorfu, hledali k hostující obraně klíč. Nejprve neuspěli dalekonosné střely Helmese a Rolfese, v 18. minutě pak byl ve velmi dobré šanci Friedrich, po Kadlecově centru ale těsně minul.

O osm minut později se ke kontru dostali hosté, Jelićův pokus ale vyřešil Adler. Postupem času byla obrana Energie stále jistější a naopak útok Bayeru čím dál tím více bezzubý. Až v 38. minutě zaměstnal zadáky hostí Helmes, ovšem neuspěl a to bylo za první pětačtyřicetiminutovku vše.

Ráz utkání pokračoval i po změně stran, v 55. minutě se do míče opřel střídající Vidal, tečovanou ránu ale dokázal Tremmel zneškodnit. Jinak to ale byla furt ta samá písnička jako v první půli, hosté bránili úspěšně. A v 65. minutě mohli jít i do vedení, když si Skela poradil s Barnettou a proti jeho střele z úhlu musel vytasit prvotřídní zákrok Adler.

V 77. minutě se již s bezgólovým stavem hnulo. Domácí Djakpa z dálky vypálil, Helmes míč ztečoval ke zcela volnému Rolfesovi a ten nezadržitelně skóroval - 1:0. Hosté se pak přece jen pustili do ofenzívy, v 87. minutě ještě zastavilo Shaoův pokus břevno, ve druhé minutě nastavení však již bylo vyrovnáno. Rohový kop Skely si na přední tyči našel Shao a zařídil konečnou remízu 1:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele