31. kolo
08.05.2009 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld 2:2

Bielefeld potvrdil pověst nejvíce remizujícího mančaft Budnesligy a na své konto si již připsal patnáctou plichtu, což je opravdu ojedinělý počin. Přitom zachraňující se celek ještě deset minut před koncem vedl, po mírné hrubce obrany se však musí spokojit s pouhým bodem. Prozatím se tak dostal na patnácté místo mimo sestupové body, na konkurenční Chotěbuz ale ještě zápas čeká. Leverkusen si upevnil osmé místo, nic to ovšem pro něj neznamená.

Domácí celek se dostal brzy do vedení, ještě do poločasu však svůj těsný náskok dokázal prohospodařit. Do duelu vstoupil Bayer velmi aktivně, už v páté minutě odvracela obrana nebezpečný nájezd Helmese na rohový kop. Na druhé straně hrozil po centru Munteanua Kirch, jeho hlavička však šla vedle Adlerovy branky. Po čtvrthodině hry opět centroval Munteanu, v pravý čas ale odvracel Rolfes na rohový kop.

O minutu později selhal v dobré příležitosti po přihrávce Mijatoviče Kießling, Kadlecovu pumelici o něco později dokázal brankář Eilhoff vyrazit za sebe na roh. Poté už však přišly branky. Po více jak dvaceti minutách z pravé strany vyslal pas Castro na Renata Augusta, ten pak posadil měkoučký balón na hlavu Kießlinga, který byl v souboji s bránícím Mijatovičem úspěšný. Domácí radost však netrvala skoro ani minutu, přímý kop Munteanua prodlužoval Kučera a od hlavy Friedricha skončil balón nešťastně v síti - 1:1.

V dalším průběhu spíše hrozil Bayer. Po půl hodině hry nedosáhl na pas Kießlinga Kroos, stejný hráč minul i o něco později a tak přišel trest. Po přímém volném kopu Marxe se uvolnil na Tesche a hlavou dokázal utkání otočit. Tesche stál pravděpodobně v době přihrávky v ofsajdu, pomezní však praporek nad hlavu nezvedl. V samém závěru půle mohl ještě navýšit Castro, stav však zůstal před odchodu do kabin nezměněn.

Druhou půli otevřela dobrá střela Renata Augusta, ke srovnání ovšem chybělo asi půl metru. Bayer byl zkraje půle zase mnohem aktivnější, ze šestnácti metrů vystrašil gólmana Eilhoffa Vidal, o chvilku později po rohovém kopu hlavičkoval těsně nad vysoký Kießling. Bielefeld ale jinak velmi dobře zahušťoval prostor, nakopávané centry většinou pohodlně sbíral Eilhoff. Bayer měl ale šance i dál, Kroos poslal balón mimo, dobrá střela z otočky od Vidala skončila kousek vedle.

Od 70. minuty už Bielefeld pouze bránil, zatáhl se zcela na vlastní polovinu, což se mu deset minut před koncem nevyplatilo a domácí srovnali. Na levé straně vápna se uvolnil střídající Barnetta, který přesprintoval Kučeru a na poslední chvíli poslal zpátky po tečí domácího beka na Helmese, jenž z voleje trefil přímo k tyči - 2:2. Bayer útočil i dál, ovšem na druhé straně nechal mezírku v obraně a střelu Katonga musel likvidovat až Adler.

Rozhodnout mohl čtyři minuty před koncem Katongo, ke kterému se šťastně dostal balón od domácího beka a i když dokázal přetlačit brankáře Adlera, Castro mu skvělým skluzem zabránil skórovat do prázdné klece. Na druhé straně ještě hlavičkoval mimo Friedrich, v barvách Bielefeldu v poslední minutě kroucenou ranou mířil nad jen o centimetry aktivní Katongo.V příštím kole přivítá Bielefeld Hoffenheim, Leverkusen se o body popere na hřišti mistrovského Bayernu.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen - Bielefeld 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jsem zvědavý na ten to zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele