9. kolo
24.10.2008 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2:0

Především díky zlepšenému výkonu ve druhé půli zvítězil Leverkusen v porýnském derby nad Kölnem 2:0. Výhru ve vyhecovaném utkání zajistily Bayeru trefy Manuela Friedricha a Theofanise Gekase.

Úvod utkání a i prakticky celý první poločas se nesl v duchu opatrnosti, snahy neudělat chybu a dominujicích obran. Většina hry se odehrávala ve středu hřšitě, kde však často docházelo k velmi nešetrným soubojům. Optickou převahu měl Bayer, více střeleckých pokusů ovšem naopak hosté z několik kilometrů vzdáleného Kölnu. První zaznamenáníhodnou střelu vyslal Vučičević, mířil však vedle.

V 33. minutě se ve špatném světle předvedli fanoušci hostů, kteří hodili k rohovému praporku petardu, což drobným šokem odnesl Michal Kadlec, který se zde zrovna chystal roh zahrát. Drobná intervence ze strany kolínských hráčů ale pomohla a mohlo se bez potíží pokračovat. O několik minut později si na druhé straně naskočnil na Brečkův roh Mohamad, hlavičkou ale přestřelil. Domácí měli několik náznaků, šanci si ale nevytvořili.

Po změně stran se hra přece jen trochu otevřela. Ve 49. minutě poprvé zahrozil Leverkusen, na Rolfesovu pobídku si naběhl Helmes, mířil ale mimo. Stejný hráč měl o něco větší příležitost o osm minut později, kdy se dostal k odraženému míči a byl de facto sám před Modragonem, z trochu obtížné pozice se ale netrefil. Jenže domácí byli za svou aktivitu přesto odměněni, v 67. minutě vrátil před bránu přetažený Vidalův roh Rofles a Friedrich to měl zblízka snadné – 1:0.

Poté iniciativu převzali hosté, nijak výrazně se ale prosadit nedokázali a v 84. minutě naopak přišel druhý gól na druhé straně. Geromel fauloval ve vápně Schweglera a následnou penaltu z naprostým přehledem proměnil střídající Gekas. Ve zbytku utkání se v Bay-Areně již nic převratného neudálo a Leverkusen si tak přípsal vítězství, které ho minimálně do neděle, kdy hraje Hoffenheim s Hamburgem, posunulo na první místo bundesligového pelotonu.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba týmy gól kurs 1,65

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele