30. kolo
02.05.2009 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart 2:2

Stuttgart po dlouhé době ztratil velmi důležité body na půdě zachraňujícího se celku a v boji o mistrovský primát tak bude hrát zřejmě druhé housle. Pět kol před koncem totiž ztrácí pět bodů, šance tak svitne jedině v případě, že v příštím kole na domácí půdě v přímém souboji s Vlky zvítězí. To Bielefeld může být za bod rád, pozice v zóně sestupu však zatím neopustil.

Hosté šli rychle do vedení a v průběhu utkání vedli dvakrát, avšak domácí dokázali vždy srovnat a ke konci už pevnou defenzívou nerozhodný stav udrželi. Do problémů se ale dostali po necelých čtyřech minutách, po rohovém kopu neuhlídali na přední tyči hned dva hlavičkáře a k tyči míč umístil přesně Delpierre - 0:1.

Bielefeld se oklepal celkem rychle, po čtvrthodině hry hrozil pozdější střelec gólu Katongo, avšak osamocen před Lehmannem si předkopl míč příliš dopředu a brankářský veterán byl u balónu včas. Po půl hodině hry už ale bylo veseleji, i když za velmi kuriózní situace. V jasném ofsajdu stál po krouceném centru Tescheho právě Katongo, svou možnost ale využil a z voleje do horní části branky srovnal. O minutu později mohl stejný hráč navýšit, tentokráte štěstí neměl.

Stuttgart však bojoval a za dalších pět minut se dostal do opětovného vedení. Nicméně ohromné štěstí se rozhodně vyvrátit nedá. Asi z 22 metrů vypálil Hitzlsperger, jeho ránu ale ihned ztečoval Marx a ta nabrala jiný směr, padáčkem pak míč zapadl jedinou mezírkou nad brankářem Eilhoffem od břevna do klece - 1:2. Ke konci poločasu mohl srovnat Tesche, stejně ale jako o minutu později na druhé straně však Goméz nebyl přesný.

Po pauze útočili hosté. Proti ráně Khediry vytáhl brilantní zákrok Eilhoff, za další moment pálil vedle Hilbert, na druhé straně vystrašil Lehmanna Katongo. Srovnání se urodilo v 68. minutě, ve vápně totiž Hitzlsperger fauloval Marxe a rozhodčí foukl do píšťalky. I přes nevoli hostů se k penaltě postavil Munteanu a nekompromisně poslal brankáře na druhou stranu - 2:2.

Bielefeld už poté jen bránil a zuby nehty držel nerozhodný výsledek, avšak obrana nechybovala a hostující útočníky do ničeho nepouštěla. Jedinými výjimkami byly razantní střela Goméze a pokus Maricy, stav se již nezměnil. V příštím kole se tedy Stuttgart pokusí překvapit před zaplněnými domácími tribunami Wolfsburg, Bielefeld se pojede poprat na půdu Leverkusenu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele