19. kolo
06.02.2009 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 1:1

Velmi průměrná či spíše podprůměrná byla tentokrát páteční předehrávka. V ní se v nepříliš dobrém světle ukázala Hertha, která uhrála na hřišti Bielefeldu remízu 1:1. Berlínští se dostali brzo do vedení po brance Voronina, ještě do přestávky ovšem určilo konečné skóre Wichniarkovo vyrovnání. Na obě branky nahrávali Češi.

Do utkání vstoupili lépe hosté, první příležitost se ovšem naskytla v šesté minutě na druhé straně, kdy po povedené individuální akci střílel Marx jen do náruče Drobného. Následující minuty pak patřily Arminii, ve 13. minutě ale paradoxně udeřila Hertha. Jaroslav Drobný založil "akci" dlouhým výkopem, k míči se nikdo z domácích hráčů neměl, a tak se balon dostal až do brejku k Voroninovi, který z úhlu trefil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. To hostům vyhovovalo, jejich hra se za jinou než pasivní označit nedala.

V 18. minutě však měli hosté, a konkrétně znovu Voronin, na kopačkách druhou branku. Stejná situace jako při gólu, leč tentokrát trefil ukrajinský útočník břevno. Arminia se snažila odpovědět hlavičkou Wichniarka, s ní však Drobný neměl problém. Domácí byli ale dále jednoznačně aktivnější, a byť se dlouho nemohli prosadit do šance, ve 40. minutě po zásluze srovnali. Z pravé strany odcentroval Kučera, na zadní tyči neuhlídal Cufré Wichniarka a byl to právě polský kanonýr, který hlavičkou o zem srovnal - 1:1. Ještě do půle zkusil vystřelit Schuler a nebýt zásahu spoluhráče Mijatoviće, mohlo se jednat o vážné ohrožení hostující svatyně.

Po změně stran se dlouho nic nedělo, z letargie fanoušky v Schüco-Areně jistě nevytrhly ani střely z dálky v podání střídajícího Kampera a na druhé straně Nicua. Až v 60. minutě poslal z pravé strany dobrý centr Kauf, jenže následná Kantongova hlavička šla přesně do míst, kde stál Drobný. Ještě ve stejné minutě potvrdil sudí Weiner svůj rozpačitý výkon žlutou kartou, kterou udělil prakticky za nic hostujícímu Cícerovi, jenž tak bude v příští kole chybět. Asi netřeba dodávat, komu se tyto disciplinární tresty rojící se v posledních týdnech hodí...

Tři minuty poté se do situace dva na jednoho dostali domácí Katongo s Wichniarkem, leč prvně jmenovaný řešil situaci na vlastní pěst a svou střelu poslal nad. Naprosto vyčichlí berlíňané "zahrozili" opět střelou z dálky, kterou ale Nicu poslal hodně mimo. To na druhé straně Kirch mířil lépe, Drobný však byl na místě. V poslední desetiminutovce Hertha začala alespoň něco hrát a výsledkem byly dvě dobré šance. V 83. minutě zahrál Voronin geniální patičkou na Nicua, tomu však radost překazil vyběhnuvší Eilhoff. O pět minut později nacentroval právě Nicu na Chermitiho, ten však míč na první tyči do sítě nepropasíroval, a jelikož Arminia již nic víc nepředvedla, musela, stejně jako její soupeř, vzít zavděk bodem.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Arne

Blau-weiss sind unsere Farben,

Hertha ist unser Verein!

Wir werden dich im Herzen tragen

und lassen dich niemals allein...

Reagovat
smazaný uživatel

Bielefeld mne překvapil v minulém kole, navíc nebude hrát Pantelić.

Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

jj možna 1x

Reagovat
smazaný uživatel

hezčí nula na dnešní den snad ani být nemůže

Reagovat
Arne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele