18. kolo
31.01.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:1

Spravedlivá remíza, která v podstatě na tabulkové postavení klubů neměla žádný vliv. Kolín si udržel svou jedenáctou pozici a stále se tak nachází daleko od sestupových vod. Vlci dokonce poskočili na osmou pozici a mohou reálně pomýšlet na pohárovou Evropu, bodík z Kolína vzhledem k průběhu není pro ně rozhodně ztrátou.

Kolín se dostal do vedení už v prvním poločase a dlouho to vypadalo, že si výsledek pohlídá, tým Felixe Magatha ovšem spasil ostrostřelec Grafite, nejlepší gólostroj klubu už přidal svůj třináctý zásah v bundeslize v tomto ročníku. Za domácí se trefil Radu, jenž vsítil třetí gól v sezóně a poskočil na druhé místo klubových střelců hned za Novakoviče.

Kolín se musel právě obejít bez svého desetigólového střelce Novakoviče, hosté byli naopak téměř kompletní. V základní sestavě Vlků se objevil na pozici stopera Jan Šimůnek a předvedl velice solidní výkon, i když byl u první inkasované branky. Oba mančafty se v úvodních minutách hry hledaly a bylo vidět, že jim ještě chybí herní praxe. Poté se už do mírného tlaku dostával Wolfsburg, první akce se ale zrodila až po necelé čtvrthodině hry, domácí Ishiaku však gólmana neobelstil. Na druhé straně o necelých deset minut později minul branku Grafite.

Po půlhodině hry musel vytáhnout výborný zákrok Mondragon, jenž kryl střelu Marcela Schäfera. O tři minuty později už ale jásal domácí stánek RheinEnergie. Po ztrátě balónu hostujícího týmu se zrodil rychlý protiútok. Pezzoni vyslal neuvěřitelný pas před 50 metrů na forvarda Radua, ten obehrál Šimůnka a brankář Benaglio byl krátký - 1:0.

Druhá půle byla opakem té první, Kolín se spíše zatáhl do defenzívy a Vlci už neměli takové problémy s kontrolou míče. Vypracovali si několik příležitostí a jednu proměnili. Po necelé čtvrthodině obehrál Grafite Mohamada, poslal zpětně na Džeka, který vystřelil z deseti metrů, Mondragon zkrotil balón až na brankové čáře. Vlci zvyšovali tlak a postupně se snažili srovnat Grafite, Džeko či střídající Okubo, síť se ovšem nevlnila.

Změna stavu tak nastala až v 73. minutě, kdy se tedy trefil již zmiňovaný Grafite. Po spolupráci s Okubem vypálil zatím třetí nejlepší střelec Bundesligy asi z 20. metrů a trefil přesně horní levý růžek Mondragonovy branky - 1:1. Vlkům to ovšem nestačilo a stále si vytvářeli velký tlak, který mohli zužitkovat deset minut před koncem normální hrací doby. Nejprve ale Mondragon skvěle zastavil Grafiteho se Schäferem, do branky nepropustil ani ránu Okuba a v této chvíli byl hlavní oprou týmu.

Poslední šanci na změnu stavu promarnil minutu před závěrem domácí Ishiaku, tentokrát se vytáhl Benaglio a jeho hlavičku se štěstím chytil. Wolfsburg se v příštím kole pokusí bodovat doma s Bochumí, Kolín bude obhajovat pozici na hřišti Frankfurtu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty ztráty u Kölnu jsou moc velké, navíc Grafite se parádně rozstřílel.

Tip: 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele