16. kolo
07.12.2008 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 1:2

Především díky dvěma trefám Mladena Petriće z první půle vyloupil Hamburg po Edenu i RheinEnergieStadion. Domácí Köln totiž po přestávce stačil zásluhou Novakoviće pouze snížit na konečných 1:2.

Pro hosty utkání začalo velmi špatně, již ve druhé minutě byl po souboji s Antarem odnesen ze hřiště Alex Silva, který musel být kvůli poranění nohy následně vystřídán Benjaminem. HSV ale přesto začalo svižně, ve čtvrté minutě se individuálně probíjel k brance Olić, na poslední chvíli byl však zastaven Mohamedem. V minutě jedenácté měli šanci také domácí poté, co zahrál Boateng s Rostem malou domů, z nepřímého kopu ale Womé pouze nastřelil Trochowského.

To Hamburg byl efektivnější, v 15. minutě se Jansen prohnal po levé straně a nacentroval na zadní tyč, kde Womé neuhlídal Petriće a chorvatský střelec uklidil míč hlavou do šibenice - 0:1. Hráči Kölnu se poté snažili, příliš ale Rosta ohrozit nedokázali a ve 31. minutě naopak udeřili znovu hosté. Trochowského roh prodloužil Mathijsen na zadní tyč, kde se opět hlavičkou prosadil Petrić - 0:2. Domácí mohli snížit hned vzápětí, kdy se do Womého centru položil Novaković, proti jeho hlavičce ale bravurně zasáhl Rost.

Po změně stran se průběh hry příliš nezměnil, Köln se pochopitelně tlačil dopředu, čemuž napomohl i střídající útočník Manaseh Ishiaku, který byl velmi aktivní a po hodině hry také nebezpečně vystřelil, leč vedle. Jinak si ale domácí žádnou úplně vyloženou šanci vytvořit nedokázali, naopak nebezpečnější bylo z brejků HSV. V 66. minutě oslovil Petrić svého kumpána Oliće, ten ale z první vysoko přestřelil.

V 83. minutě vykřesali Kozlové naději na bodový zisk. Centr od Vučićeviće dokázal Antar přiťuknout k Novakovićovi a slovinský kanonýr následně uklidil míč k pravé tyči - 1:2. Další komplikace ale hamburští díky precizní obraně již nepřipustili, naopak v 87. minutě málem přidali pojistku, po centru Trochowského ale trefil Mathijsen jen břevno. Přesto HSV slaví, po výhře 2:1 se udrželo na páté příčce, zatímco Köln se propadl na místo dvanácté.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

whu ho první příspěvek

jo cool zápas

Bayern jedeeeeeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele