8. kolo
18.10.2008 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Energie Cottbus 1:0

Kolínu se poslední dobou daří a po slabším úvodu se Kozli šplhají do horní poloviny tabulky. Jsou sice až osmí, ale mají stejně bodů jako pátý Wolfsburg a na první celek ztrácí už jen 3 body. Zato s Cottbusem to jde od devíti k pěti a dnes to znovu potrvrdil. Nejen že opět nedal ani gól, ale na bránu soupeře za celý zápas vystřelil jen jednou jedinkrát a to ještě slabě.

Domácí byli jasně lepším celkem a vytvořili si mnohem více šancí než hráči Energie. V první šanci utkáni byl Roda Antar, který ale na míč po přihrávce Vučičeviče nedosáhl a míč uklidil od bezpečí až přiběhnuvší Cvitanovič. Domáci měli ještě řadu menších šancí, ale v 29.minutě přišel zlom utkání. Ehret se pěkně uvolnil po levé lajně, pelášil na bránu Energie, ale velmi nevybíravým způsobem jej "sejmul" Mitreski. Rozhodčí bez váhání vytasil kartu červené barvy a Mitreski ani nijak zvlášť neprotestoval.

Od té doby byl na hřišti jediný tým a čekalo se, až domácí prorazí baštu hostí. Nejdříve se pokoušel o štěstí Mišo Brečko po rohovém kopu, gólman Tremmel byl však pozorný. K odraženému míči se však dostali opět domácí a na nebezpečný centr si vyskočil jeho kolega z reprezentace Miloje Novakovič, avšak zamířil jen těsně vedle brány.

Ten si vše vynahradil v 39. minutě. Naběhl si na trestný kop Womého a zblízka neměl problém hlavou míč umístit. V tento moment vlastně bylo o utkání rozhodnuto, už jen záleželo, kolik utkání skončí, hosté byli zcela odevzdaní.

Druhou půli načal chytrý lob aktivního Ehreta, na která si naběhl Antar, ale tváří v tvář Tremmelovi neuspěl. Tremmel si tak připsal další úspěšný zákrok. Poté už přišly jen dvě významější akce, opět na straně domácích. Nejdříve Vučičevič pálil z "voleje" velmi nepřesně. O pár minut později už pálil o hodně lépe, jeho šťiplvou střelu Tremmel jen vyrazil před sebe, kde již číhal dlouhán Novakovič. Ten zblízka napálil pouze břevno, k velké nelibosti trenéra Dauma. Ten vylítl jak pověstný čertík z krabičky a moc a moc se zlobil.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele