2. kolo
24.08.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1:1

Utkání mezi 1. FC a Frankfurtem hrané před vyprodaným padesátitisícovým hledištěm v Kölnu skončilo nerozhodně 1:1. Domácí ovládli první půli a díky Novakovičovi vedli, po pauze se ale karta obrátila a hosté zásluhou Fenina vyrovnali.

Nažhavení domácí vlétli do utkání po hlavě a brzy si vynutili tlak. Obranu Eintrachtu zaměstnal hlavně Novakovič, dvakrát však jeho útočné choutky utnul již v zárodku dobře vyběhnuvší Nikolov a slovinský ostrostřelec poté neuspěl ani z přímého kopu. Hosté se probrali po půlhodině, zahrozili však jen střelou Finka, který po spolupráci aktivního Fenina s Amanatidisem mířil nad.

Ve 33. minutě však přišel gól na domácí straně. Özat skvělým pasem vyslal do úniku Novakoviče a ten střelou k tyči prostřelil Nikolova – 1:0. Ještě do poločasu mohl vést Köln o dvě branky poté, co v pokutovém území srazil Ochs k zemi Radua, následným penaltovým pokusem ale Antar trefil pouze tyč.

Do druhé půle vstoupil Eintracht o mnoho aktivněji a určoval tempo hry. Svůj letošní střelecký účet mohl po Amanatidisově příhře otevřít Martin Fenin, na poslední chvíli ho ale zblokoval Mohamad. Na druhé straně zahrozil ojediněle zahrozil Köln přímým kopem Petita, na který ale dvojice domácích hráčů nedokázala doskočit.

Hosté se dočkali v 81. minutě. Z pravé strany poslal Amanatidis před branku načechraný centr a Martin Fenin, který se odpoutal od bránícího Mohameda, hlavou vyrovnal na 1:1. Směrem dopředu najednou začal tlačit Köln. Zblokovaný pokus Brečka úspěch nenašel, poté hosty zachránil Nikolov, jenž včasným výběhem zkazil šanci Novakovičovi. Týmy se tak rozešli smírně a s jedním bodem okupují spodní příčky tabulky.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fenin Fenin do repre!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele