10. kolo
29.10.2008 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Dortmund 0:1

Po třech remízách v řadě se vítězství konečně dočkal Dortmund a nutno říci, že hubená výhra 1:0 na hřišti nováčka z Kölnu je naprosto zasloužená. Tři body pro BVB zařídil gólem ze druhé půle Florian Kringe.

Do utkání vstoupili o něco lépe domácí Kozlové, kteří také měli první příležitost ve 13. minutě, kdy se po Breškově nahrávce ocitl sám v pokutovém území Novaković, míč ale nedokázal dostat pod kontrolu a tak bylo po šanci. Borussia se dostávala do hry postupně, ve 30. minutě ale málem udeřila. Po Kringeho pasu byl ve stoprocentní šanci Valdez, který nejprve hlavičkou nevyzrál na Mondragona a následnou dorážkou trefil tyč. Do poločasu ještě hlavičkoval vedle Blaszczykowski a v poslední minutě první půle z domácího pohledu odvrátil nebezpečí na brankové čáře Geromel.

Po obrátce pokračoval Dortmund v tlaku, nejprve hlavičkoval po rohu mimo Kehl, v 57. minutě pak centroval Blaszczykowski na Kringeho, který však trefil pouze břevno. V 65. minutě však již hosté vytěžili po zásluze vedoucí branku. Tinga poslal zprava míč do pokutového území, na přední tyči promáchl Hajnal, na té zadní ale byl ve správný čas na správném místě Kringe a do poloprázdné branky nezaváhal – 0:1.

O čtyři minuty později se o vyrovnání pokusil bombarďák Novaković, jeho dobrý přímý kop ale zneškodnil Weidenfeller. V 76. minutě nastřelil Chichi Subotiće a skoro celý RheinEnergieStadion jako jeden muž požadoval penaltu, sudí Fleischer ale přání domácích nevyslyšel. V posledních minutách si Köln vytvořil jakousi převahu, do žádné vyložené šance se ovšem nepropracoval a BVB tak výhru uhájilo. Hosté se díky třem bodům dostali na sedmou příčku, domácí i přes prohru zůstávají jedenáctí.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tutovka na remízu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele