29. kolo
15.04.2008 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 0:1

VfL Wolfsburg ztratil doma tři body a vzdálil se tak pohárovým pozicím. I přes viditelnou herní převahu inkasovali hráči Felixe Magatha porážku od Bochumi 0:1. O jediný gól zápasu se postaral Stanislav Šesták dvě minuty před koncem zápasu. Wolsburg tak zůstává se 43 body na sedmém místě, Bochum (37) si upevnila místo ve středu.

Od začátku zápasu před 18.101 diváky ve VW Aréně převzali domácí iniciativu. Napumpován sebevědomím z úspěchu v posledních devíti domácích zápasech bez porážky určoval Wolfsburg tempo a hru. Jen zakončit se mu nedařilo a nebo ztroskotal na výborném brankáři hostí Renem Rennovi. Nejlepší příležitost se vyskytla pro domácí v 10. a 15. minutě zápasu, při kterých Renno duchapřítomnými zákroky hostům zachránil čisté konto. Nejdříve odrazil nebezpečný centr Daniela Baiera, pak se blýskl záchranou před rohovým kopem Marcelinha, jehož střela mířila přímo do brány. Krátce před přestávkou byl Renno opět středem pozornosti, když odvrátil střelu Edina Džeka (40.) a posléze Marcela Schäfera.

Na druhé straně se hosté v prvním poločase skoro vůbec neprosadili a soustředili se převážně na obranu. Jen v 18. minutě měli najednou příležitost k otevření skóre, když Alexej Belik ztroskotal nejdřív na Diegu Benagliovi v bráně Wolfsburgu a odražená střela, která skončila v síti, byla však odpískána jako neplatná kvůli ofsajdu.

I po výměně stran kontrolovali domácí dění na hřišti. Ovšem výborného Renna nemohli překonat. A tak zůstal brankář Bochumi opět vítězem v dalším boji s kapitánem Wolfsburgu Marcelinhem poté, co se Brazilec prosadil v trestném území hostí a volný mohl vystřelit.

Největší šance domácích přišla v 82. minutě, kdy se Ashkan Dejagah prosadil skrz malé vápno až k základní čáře a přihrál zpět na Hasebeho. Jeho střela byla ale nešťastně tečována vlastním spoluhráčem a bránu minula. Dvě minuty před koncem zápasu pak přišel kontr hostí. Beckmann se na pravé straně prosadil proti Šimůnkovi a uprchl s míčem až na hranici velkého vápna, kde se otočil a přihrál před bránou čekajícímu volnému Šestákovi. Ten už jen stačil vystihnout moment, kdy proti němu vyběhnul gólman Benaglio a míč poslal podél něj do prázdné brány. Zklamání na tvářích "vlků" se nedalo přehlédnout. Jediné zaváhání je stálo cenné tři body.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyborne stano!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele