23. kolo
08.03.2008 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Energie Cottbus 3:0

Vlci dokázali zvítězit s třígólovým odstupem hlavně díky brilantnímu výkonu Brazilce Marcelinha, jenž dvěma góly prakticky zajistil svému družstvu tři body. Cottbus po remíze Duisburgu a Hansy Rostock klesl na samé dno ligové tabulky a dostat se z něj nebude vůbec žádná hračka.

Hráči Cottbusu velmi překvapivě začali ve svižném duchu. Po několika minutách hry se do příležitostí dostali záložníci Bassila s Angelov, ale ke smůle hostí jim štěstí nepřálo a jejich snaha zůstala bez efektu. Po sedmnácti minutách zužitkoval Christian Gentner centr Danijela Ljuboji a hlavou pohodlně zavěsil. Už za dvě minuty využil kapitán zelenobílých Marcelinho hrubky gólmana Tremmela a svou střelou mu nedal pražádnou šanci. Ke konci první půle ještě zahrozili domácí Ljuboja s Madlungem, ale Tremmella nezaskočili. Trochu překvapivě od začátku nehráli český krajánek Michal Papadopulos, ani exteplický bosenský kanonýr hájící barvy Wolfsburgu Edin Džeko. Oba se však na hrací plochu dostali ve druhé půli klání.

Ve druhém poločase Wolfsburg spíše jen bránil a snažil se nepustit Energii k zakončení. Do druhé půle nastoupil i Čech Papadopulos, branku Wolfsburgu ohrožoval poměrně často a s vervou, ale bez gólového úspěchu. Pro diváky to nebyla příliš pohledná pětačtyřicetiminutovka a mnoho fanoušků odcházelo ze stadiónu ještě před tím, než rozhodčí odpískal konec. Šancí bylo pramálo, hra se odehrávala především ve středu hřiště. Až v závěrečné čtvrthodince domácí fanoušci pookřali poté, co si Marcelinho narazil se Schaferem a sám v pokutovém území Energie nezklamal. Zápas byl poměrně vyrovnaný, což vůbec neodpovídalo jasnému výsledku.

Autor: Ondřej Hlaváč / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele