19. kolo
09.02.2008 15:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

VfL Bochum - Energie Cottbus 3:3

Přestřelku se šesti góly viděli diváci v Bochumi. Domácí VfL sice vedlo 2:0 a 3:1, bojovnící z Energie Cottbus ale nakonec dokázali vydolovat alespoň remízu 3:3. Díky bodu zůstaly oba týmy na svém, Bochum na jedenácté a Cottbus na předposlední, 17. příčce.

Domácí, povzbuzeni překvapivou výhrou z minulého kola, začali aktivně a sebevědomě. Už v sedmé minutě se navíc dostali do vedení, když si po rohu Azaouagha vstřelil hlavou vlastní branku chotěbuzský zadák Ipsa. Ani po úvodní brance se hra prakticky nezměnila, do útoku snaživější byla Bochum a Jan Laštůvka se v brance VfL převážně nudil. Domácí se tak do dvoubrankového vedení dostali ve 42. minutě. Stanislav Šesták si poradil s obráncem Mitreskim a chladnokrevně zakončil do růžku. Ještě do poločasu ale na gól slovenského útočníka odpověděl ten český. Michal Papadopulos převzal přihrávku od Angelova a bez problémů překonal Laštůvku.

Krátce po přestváce mohla Bochum zvýšit opět na rozdíl dvou gólů, ale stoper domácích Yahia hlavičkoval po rohu Azaouagha těsně vedle. Zvýšit na 3:1 se tak domácím povedlo až v 68. minutě a byl u toho znovu výborný Mimoun Azaouagh. Svým přímým kopem našel na zadní tyči zcela neobsazeného Benjamina Auera a ten se v zakončení nemýlil. V té chvíli už to vypadalo na pohodovou výhru Bochumi, ale hned minutu po Auerově gólu Energie snížila. Po hrubce domácí defenzivy v čele s Laštůvkou a Maltritzem se dostal k snadnému gólu Skela a vykřesal pro Cottbus plamínek naděje alespoň na bod. Ten se nakonec naplno rozhořel v 79. minutě. Stanislav Angelov našel střídajícího Jeliče a ten nedal Laštůvkovi šanci. Víc už se skóre nepohlo ani na jedné straně a tak se týmy rozešly smírně.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele