31. kolo
03.05.2008 15:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 4:1

Úřadující německý mistr VfB Stuttgart využil svou šanci na kvalifikaci do Poháru UEFA a v domácím zápase proti Eintrachtu Frankfurt získal cenné tři body a prozatím poskočil na páté místo v tabulce.

Zdá se, že dosažení 45 bodů je pro Frankfurt přeci jen náročnější, než se zpočátku zdálo. Plánovaná odveta se nekonala, výsledek z úvodního zápasu proti Stuttgartu se opakoval. Eintracht opět prohrál 4:1 a mohl být rád, že inkasoval pouze čtyři góly.

Kanonádu domácích začal Yildiray Bastürk (3. a 18.), pokračoval Mario Gomez (6.) a dokončil Brazilec Cacau (47.). Svou gólovou smůlu po devíti zápasech pak prolomil Ioanis Amanatidis čestným gólem pro hosty v 62. minutě.

Ve vyprodané Gottlieb-Daimler Aréně se domácím povedl super začátek. Již po 129 vteřinách zařídil Bastürk z 18 metrů vedení Stuttgartu. Při tom využil Turek hrubé chyby Sotoriose Kyrgiakose, který si svůj začátek po delším zranění představoval určitě jinak. Při obranném pokusu chtěl míč hlavičkou odvrátit, ale nedostal míč pod svou kontrolu. Frankfurt se nestačil probudit a už inkasoval další gól. Obrana se dnes minula účinkem, Patrik Ochs ztratil míč v souboji s Bokem, který jej dopravil do trestného území Frankfurtu. Spycher se ještě snažil zachránit, ale míč místo toho skončil u Maria Gomeze, který svou šanci využil a zvýšil na 2:0. V 18. minutě přišla další rána. Bastürk se dnes pohyboval v obraně Eintrachtu, která spíš připomínala děravé síto, jak ryba ve vodě. Po spolupráci s Cacau a Gomézem zvýšil na 3:0 a připsal si první double v dresu Stuttgartu.

Spanilá jízda Stuttgartu pokračovala i po výměně stran. Bastürk uvolnil Da Silvu, který našel Cacaua a přihrál mu dvacet metrů před bránu. Ten se nerozmýšlel a nádhernou střelou z dálky rozvlnil síť za zády Markuse Prölla. Frankfurtu hrozil ošklivý debakl. Po hodině hry, kdy už byli domácí syti, se ke slovu dostali také hosté a po pěkné akci, kdy se Amanatidis po dvojité přihrávce s Fatonem Toskim dostal opět k míči a přehodil vyběhnuvšího gólmana Schäfera do prázdné sítě. Kapitán Eintrachtu tak prolomil svou gólovou smůlu po devíti zápasech.

Do konce zápasu si domácí zasloužený výsledek už udrželi. Zklamání v táboře Eintrachtu se nedalo přehlédnout. Svými výkony v posledních pěti zápasech se propadl do průměrnosti.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele