20. kolo
15.02.2008 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:2

Wolfsburgu se podařil husarský kousek, když vyfouknul Schalke ve vyprodané Veltins Aréně tři body a posunul se aspoň dočasně před Eintracht Frankfurt na sedmé místo v tabulce.

Nováček Sanchez přivedl účastníka Ligy mistrů Schalke v 65. minutě do vedení. Deset minut na to se Grafite postaral o zasloužené vyrovnání. Brazilec pak v 84. minutě přidal ještě jeden navrh, když proměnil nařízenou penaltu po faulu na Edina Džeka.

Domácí byli v prvních dvaceti minutách aktivnějším týmem a Wolfsburg musel hned na začátku řešit ošemetnou situaci ve vlastní šestnáctce. Asamoah, který stál volně ve výborné pozici, se místo střely z ostrého úhlu rozhodl pro pas na Kuranyiho. Ten ale z nepřehledného místa bránu hostí zprava minul. Další nebezpečnou střelu Heike Westermanna z 22 metrů odvrátil hlavou Costa Ale i Wolfsburští nezůstali pozadu připravili si několik šancí. Po Grafitově sólu se míče ujal Dejagah a zamířil bohužel těsně vedle brány domácích. Po dalším Kuranyiho pokusu si fanoušci hostí zhluboka oddychli. Ten se ve velkým vápně otočil a vypálil tvrdě na bránu Wolfsburgu. Diego Benaglio jen tak tak vzboxoval na roh.

Po výměně stran potřebovaly oba týmy nějakou tu minutku, než se dostaly do hry. Peter Lövenkrands minul hned dvakrát z optimální pozice. Na konec se "modrým" přece jen podařilo otevřít skóre. Střelu Geralda Asamoaha ještě brankář Benaglia zvládl vyrazit, ale ze středu pole nabíhal Sanchez a bez problémů svým prvním bundesligovým gólem přivedl Schalke v 65. minutě do vedení.

To však domácím dlouho nevydrželo. V 73. minutě Rafinha ve vápně ztratil míč, neodvrátili jej ani dva obránci, naopak nezaváhal Brazilec Grafite a postaral se tak o vyrovnání. Ani remíza ale nebyla hostujícímu kouči Felixu Magathovi dost a takticky stáhl z hřiště obránce Costu a poslal místo něj útočníka Edina Džeka. To se mu vyplatilo, protože zanedlouho byl Džeko zastaven brankářem Neurem v šestnáctce a nařízena penalta. Ujal se jí dnes výborný Grafite a bezchybně proměnil na 2:1 pro Wolfsburg.

Autor: Jitka Ludvíková / vflwolfsburg.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schalke zvítězí 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Má v čudu tiket. To se ale nedá nic dělat. Určitě to ale je překvapení, Schalke si plánují útok na titul a teď tohle !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele