31. kolo
03.05.2008 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 1:1

Schalke se s Hannoverem rozešlo smírně po výsledku 1:1. Hosty poslal brzy do vedení Hanke, domácí stačili do přestávky zásluhou Altintopa vyrovnat, ve druhé půli ale už další branku nepřidali.

Utkání začalo z obou stran otevřeně, první šance přišla v sedmé minutě, kdy se Rakitič prodribroval až do střelecké pozice, Enke si s jeho střelou ale s přehledem poradil. Minutu nato měl hannoverský brankář navíc další důvod k radosti. Bruggink zahrával zprava přímý kop, jeho střílený centr lehce tečoval Mike Hanke a míč skončil ve vzdálenějším rohu branky – 0:1.

Schalke po inkasované brance naplno převzalo otěže zápasu do svých rukou. V 18. minutě centroval Rafinha, Kuranyi však hlavičkoval nepřesně. Poté udělali v hostující obraně průvah Kuranyi se Streitem, branku však nevytěžili. To se domácím povedlo až ve 40. minutě. Rakitič nahrál přímo do běhu Halilu Altintopovi, ten proběhl mezi Ismaelem a Vinciusem a sám před Enkem chladnokrevným dloubákem vyrovnal na 1:1. Tentýž stav trval i při odchodu mužstev do kabin.

Po změně stran domácí pokračovali v místy až drtivém tlaku. Kuranyi vybídl Rakitiče, toho ale díky včasnému vyběhnutí zpacifikoval Enke a z úhlu už se domácímu záložníkovi dorážka nepodařila. V 56. minutě pálil namlsaný Altintop, leč nepřesně. Vedení na stranu Hannoveru mohl strhnout Bruggink, chytrou střelou ale trefil jen levou tyč. Zanedlouho se na druhé straně dostal ke své oblíbené činnosti, tedy hlavičce, Kuranyi, mířil ale těsně vedle.

Chvíli nato zahrozili domácí opět ze vzduchu, Westermann ale po rohovém kopu mířil jen do míst, kde stál připravený Enke. Na druhé straně střílel opět Bruggink, tentokrát ale nad. Po něm si vedli podobně za domácí Kuranyi s Bordonem. Königsblauen tlačili a v hlavní roli byl Rafinha. Po jeho centrech hlavičkovali nepřesně Rakitič a Westermann, poté to brazilský obránce zkoušel sám z přímého kopu, ale také neuspěl a více už toho diváci v Gelsenkirchenu neviděli.

Schalke ztratilo kontakt s druhým Werderem, na týmy na čtvrtém a pátém místě ale má náskok čtyř bodů a v boji o Ligu mistrů drží všechny trumfy. Hannover se dostal přes Frankfurt na osmé místo a dohraje sezónu v naprostém klidu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele