29. kolo
15.04.2008 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 0:0

Bezbrankovou remízou skončilo střetnutí mezi Herthou a Hamburkem. Nejblíže k prolomení stavu 0:0 měl ve druhé půli hamburský Olič, zahodil ovšem pokutový kop.

První šanci měli už v první minutě hosté. Skácel poslal Drobnému příliš pomalou malou domů, kterou vystihl Olič, udělal kličku Drobnému, z úhlu ale mířil jen do boční sítě. Zanedlouho to zkoušel Zidan, mířil ovšem vysoko nad. Na druhé straně se uvedl pěkným průnikem Piszczek, s jeho překvapivou střelou měl rost velké problémy. V 16. minutě se snažil po souboji se Simuničem vymodlit penaltu Zidan, hlavní sudí Sippel ovšem nechal správně pokračovat ve hře.

Na obou týmech bylo zřetelně vidět, že jim chybí ofenzivní opory. Na domácí straně Pantelič s Raffaelem, na straně HSV zase Van der Vaart. Ve 35. minutě měl největší šanci první půle Ben-Hatira, jeho přízemní střelu ale skvěle vykopl Drobný. Poté ještě centroval Mineiro, ze zmatku před Rostem ale Hertha branku nevytěžila.

Po nepříliš záživné první půli se na průběh té druhé přeci jen dalo lépe koukat. Ve 47. minutě se dostal do dobré střelecké pozice Ebert, trefil však jen boční síť Rostovy svatyně. Po hodině hry se už míč třepetal v hostující síti, kam ho dopravil po krásné akci Lima, gól však byl kvůli hraničnímu ofsajdu neuznán. V 74. minutě do Simuniče naběhl Demel, teatrálně upadl a na rozdíl od první půle to tentokrát rozhodčí Sippel hostům zbaštil. K penaltě se postavil Ivica Olič, za jeho střelou se sice Drobný pouze ohlédl, mrzet ho to však nemuselo, protože šla těsně vedle levé tyče.

V 79. minutě se po obhléhání hostující branky odhodlal ke střele Skácel, jeho projektil byl ale příliš slabý. O několik okamžiků později to na druhé straně z dálky zkusil Demel, jeho povedenou ránu vytáhl zpod břevna Drobný. V 83. minutě centroval Trochowski a proti Reinhardtově hlavičce se musel opět vytáhnout Drobný. Český brankář se za další dvě minuty stačil pouze ohlédnout za další Demelovou ránou, která šla těsně vedle. V posledním možném okamžiku mohl výhru na domácí stranu strhnout Lima, po Kačarově vybídnutí ale Rosta z úhlu nepřekonal.

Hertha i HSV se minimálně do zítřka posunuli o jedno místo vpřed, berlínský celek na dvanáctou pozici před Dortmund, Hamburg na čtvrtou před Leverkusen.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele