30. kolo
26.04.2008 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hertha BSC 2:2

Přes čtyřicet tisíc diváků v Hannoveru vidělo pěkný fotbal se čtyřmi góly. Domácí sice vedli díky trefám Hankeho a Štajnera nad Herthou 2:0, berlínský tým se ale nevzdal a ve druhé půli brankami Chaheda a Piszczeka vyrovnal na konečných 2:2.

Od úvodních vteřin hráli sice aktivněji hosté, byl to však domácí tým, kdo více hrozil v šestnáctce. Po čtvrthodině vyslal Lala do brejku Štajnera, českého útočníka ale zastavil chybně zdvižený praporek pomezního arbitra. V 19. minutě ale Bruggink našel Mikea Hankeho, ten z hranice vápna vypálil a míč díky nešťastné teči bránícího von Bergena skončil v brance – 1:0.

Na navýšení svého náskoku čekal Hannover jen sedm minut a opět na tom měla velkou zásluhu nedobře fungující berlínská obrana. Simunič chtěl hrát hlavou malou domů na Drobného, ten ale už byl vyběhnutý a míč minul. Těžil z toho další Čech Jiří Štajner, kterému zbývalo jen trefit prázdnou bránu – 2:0. Za hosty se pokoušel snížit Raffael, pálil ale vedle. Z domácího týmu se ještě osmělili Bruggink a Hanke, poločasové skóre 2:0 ale již nezměnili.

Po přestávce ale z kabin vyběhla úplně jiná Hertha – agresivnější, fotbalovější, nebezpečnější. Raffael nahrál Kačarovi, jeho rána ale cíl těsně minula a podobně si vedl i sám Raffael, který z dobré pozice Enkeho svatyni rovněž netrefil. Domácí zahrozili ze standardky, po Hankeho hlavičce ale nemusel Drobný zasahovat. V 55. minutě zahrál ve vápně rukou Ismael a kopala se penalta. K ní se potřetí v sezoně postavil Sofian Chahed a potřetí si vedl suveréně – 2:1.

Ve 64. minutě už bylo vyrovnáno. Po spolupráci střídajícího Panteliče a Raffaela střílel zpoza vápna Lukasz Piszczek a ranou ke vzdálenější tyči vykouzlil překrásnou trefu, Enke byl bez šance – 2:2. Hannover byl očividně šokován, nakonec si ale jedinou šanci ve zbývajících minutách vytvořil právě on. V 83. minutě nahrával opět skvělý Arnold Bruggink Štajnerovi, ten ale přestřelil a tak oba týmy berou po bodu.

Hertha nedokázala ani napoosmé vyhrát, i nadále však zůstává na dvanácté příčce, kterou uhájila o skóre před Dortmundem. Stejně si vedl Hannover, který zůstává devátý před Karlsruhe taktéž o skóre.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele