34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Hamburger SV - Karlsruher SC 7:0

Obrovským debaklem pro Karlsruhe skončila ligová sezona a zároveň rozlučka trenéra HSV Huuba Stevense, jenž si lepší loučení snad ani nemohl přát. Nejenže Hamburk dokázal soupeři nasázet před vyprodaným stadionem sedm branek, ale navíc také vybojoval čtvrtou příčku a postupuje do Poháru UEFA. Hodně trpký byl závěr jinak poměrně povedeného ročníku pro tým hostí.

Trenér KSC Edmund Becker před zápasem prohlásil, že chce po svých svěřencích, aby odehráli minimálně důstojné utkání, což se tedy ani zdaleka nepovedlo a vznikla z toho ve světě fotbalu až neuvěřitelná blamáž. V celkovém součtu padla v tomto kole opět velká spousta branek, což Bundeslize jen spěje a dodává na atraktivitě. Nyní již k samotnému průběhu klání.

Do utkání vlétli agresivněji domácí a už po čtyřech minutách hry ohrožoval Millera svou střelou Boateng. K další vážnější šanci došlo v minutě 13., kdy van der Vaart, domácí kapitán, hlavičkoval pouze do náruče gólmana Millera. Čtyři minuty nato neuspěl ani Reinhardt. A po něm také De Jong s Trochowskim, všechno hráči domácího klubu. V 23. minutě už Hamburk udeřil poprvé. Po faulu ve vápně na Davida Jarolíma nekompromisně proměnil penaltu Rafael van der Vaart. 1:0. V 29. minutě šikovně střílel hamburský Guerrero. První akce hostí přišla až po první půlhodině, kdy pálil Kapllani. V 34. minutě už se ale opět radoval Huub Stevens a jeho parta. O branku se postaral José Paolo Guerrero. 2:0. Tentýž hráč pak také stanovil konečné skóre prvního poločasu, když v 43. minutě za asistence Van der Vaarta propálil bezmocného Millera. 3:0.

Čtvrtý úder zasadili domácí už tři minuty po návratu na trávník. Po povedeném centru Van der Vaarta zkompletoval svůj hattrick Peruánec Guerrero. 4:0. V 52. minutě alespoň symbolicky připomněl karsruherský Staffeldt, že hosté také umí zaútočit. Po neúspěšném pokusu dravého Van der Vaarta se prosadil po přihrávce De Jonga Piotr Trochoski po krásné ráně z veliké dálky, snad ze čtyřiceti metrů. 5:0. Nápor domácích neutuchal. O sobě dal vědět i český legionář Jarolím. V minutě 78. radost z gólu okusil i nejlepší hamburský goleador Ivica Olič. 6:0. Dílo dokonal minutu před koncem řádné hrací doby opět chorvatský snajpr Olič, jemuž přihrával Boateng. Stevens splnil předsezónní cíl, a může se tak s čistým svědomím z dobře odvedené práce chystat na svou další trenérskou štaci v holandském Eindhovenu.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gratulace HSV

Reagovat
smazaný uživatel

hsv je nejlepsi salalala hejj

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný výsledek pro domáci SV. Ale takhle měli hrát celý rok, hned by bylo v Hamburgu veseleji.

Reagovat
smazaný uživatel

pristi sezona = TITUL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele