22. kolo
02.03.2008 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 4:1

Hamburg díky domácímu vítězství nad Eintrachtem Frankfurt ovládl třetí místo v tabulce, a sesadil tak Bayer Leverkusen o příčku níže. Personálně oslabený Eintracht byl v Nordbank Aréně prakticky bez šancí. Přesto si udržel sedmou pozici díky lepšímu skóre než na jeho záda dýchající Hannover.

Týmu trenéra Huuba Stevense se povedl perfektní začátek, když po pěti minutách zápasu šel do vedení. Po přihrávce Piotra Trochowského z leva se podařilo Guerrerovi hlavičkou překonat brankáře hostí Nikolova, který nešťastně na brankové čáře uklouzl a nedosáhl na míč, který by za normálních okolností chytil. Tím jako by odstartoval svůj smolný den. Obrana Frankfurtu v té chvíli kompaktnost neukázala. Obranná čtyřka stála jako přikovaná a nebyla schopna Guerrerovu akci zneškodnit.

Domácí drželi nadále tlak a mohli svůj náskok několikrát zvýšit. Po půlhodině hry se hessenští dostávali více do hry, ale slepený útok bez kapitána Amanatidise, který seděl s dlahou na ruce na lavičce, neměl proti dobře postavené obraně domácích větší šance.

Přesto mohl Martin Fenin, který stál těsně v ofsajdu skoro vyrovnat. Nakonec musel Eintracht do kabin s gólovým mankem.

Po výměně stran se snažil Eintracht s domácími držet krok. Ovšem De Jongova ofsajdem podezřelá trefa ho zařadila na cestu poražených. V 57. minutě poslal Van der Vaart nádherný centr směrem do malého vápna, kde se za obrannou čtyřkou nacházel De Jong a ten jen hlavičkou dorazil do Nikolovovy brány. Nakrátko blikla Eintrachtu naděje, když se podařilo Kyrgiakosovi hlavičkou snížit na 2:1 po Weissenbergerově přímém kopu. Trenér Funkel poslal na hřiště kapitána Amanatidise se záměrem posílit zkomírající útok. Ale krátce na to promarnil Martin Fenin jasnou šanci k vyrovnání. Okamžitě se ozvali domácí a díky gólu Guerrera a Zidana dokonali zaslouženou ale vysokou prohru týmu z Hessenska.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vidím to na remízu, tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg nic nepřipustil !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele