26. kolo
29.03.2008 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Arminia Bielefeld 1:1

Guerrero zabránil první domácí porážce Hamburku. V sobotním utkání 26. kola HSV proti kandidátovi sestupu Arminii Bielefeld zařídil Peruánec v 82. minutě spásné vyrovnání.

Arminii přivedl do vedení v 72. minutě Markus Bollmann. Pod své možnosti hrající domácí přišli v 64. minutě o záložníka Jarolíma, který za nedovolený zásah na Andre Mijatoviče viděl červenou kartu. Bielefeld přišel o hráče v 85. minutě, kdy za opakovaný foul musel opustit trávník Jörg Böhme.

Domácí nenašli od začátku na defenzivně laděnou Arminii žádný recept a předváděli snad nejslabší výkon v sezóně. Záložník Rafael van der Vaart nenabízel svým spoluhráčům žádné impulsy a ani nápady. Zbytek hráčů na tom nebyl lépe.

Teprve ve 26. minutě se podařilo díky kapitánu van der Vaartovi vystřelit na bránu soupeře. Jeho střela z otočky však nebyla pro brankáře Fernandeze větším problémem.

Arminii se dařilo čím dál tím více pouštět do nebezpečných brejků. To pocítil na vlastní kůži brankář domácích Rost, když musel v 25. minutě zasahovat proti Thorbenu Marxovi a v 30. minutě proti Arturu Wichniarkovi.

Po výměně stran se HSV pustil do hry s větším elánem a Guerrerovi se podařilo vytvořit další jasnou šanci, která mohla domácí přívést do vedení. V 62. minutě po van der Vaartově přímém kopu minul Guerrero hlavičkou bránu jen o vlásek. Zanedlouho pak přišel nepochopitelný zkrat českého záložníka Davida Jarolíma. Po skluzu se pustil do diskuze s Oliverem Kirchem a pak, když si myslel, že se nikdo nedívá, zasáhl Mijatoviče, který se k diskuzi přidal. Obránce se bolestí sesunul k zemi. Opodál stojící sudí pak už jasně vyměnil připravenou žlutou kartu za červenou a Jarolím odkráčel do sprch.

Arminia početní převahu využila rychle, když po standardní situaci hlavičkou otevřel skóre Bollmann. Domácí zesílili útok a podařilo se jim i přes oslabení vyrovnat. Čerstvý Mohamed Zidan napálil míč přímo do malého vápna, kde stál Guerrero. Radim Kučera se pokusil útoku zabránit, byl ale neúspěšný. Peruánec prostřelil z dvanácti metrů brankáře Fernandeze a zařídil tak vyrovnání pro domácí celek.

V 85. minutě pak opustil předčasně hříště Jörg Böhme po druhé žluté kartě za opakovaný faul a stav hráčů se vyrovnal. Hra plná napětí a emocí skončila zaslouženou remízou a oba celky se musí spokojit jen s jedním bodem, ovšem se ztrátou hráčů do příštího zápasu.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mělo by to být za 1. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0...souhlas

Reagovat
dadoprso

prý nedovolený zásah

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele