33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Hamburger SV 2:0

O velké překvapení předposledního kola nejvyšší německé soutěže se postarala Chotěbuz, která na domácím hřišti dokázala udolat silný Hamburk, a definitivně si tak zajistila setrvání v 1. Bundeslize i v příští sezoně. Hamburk bude naopak dále muset bojovat o účast v Poháru UEFA. Rozhodovat se bude až v kole posledním, kandidáty jsou čtyři kluby.

Po Hamburku o Pohár UEFA bojují i Stuttgart, Leverkusen a také Vlci z Wolfsburgu. Energie naopak již nyní může slavit. Její setrvání v první lize je jisté bez ohledu na výsledek příštího zápasu. Přitom Hamburk byl jasně aktivnějším mužstvem. Domácího brankáře Tremmela zasypal neuvěřitelnými osmadvaceti střelami, z nichž však žádná nenalezla kýžený cíl. Naproti tomu Chotěbuzi stačilo k výhře pouze pět střel, z čehož hned dvě skončily gólem. Hamburk tak opět může truchlit. Stejně jako proti Brémám zcela ovládl průběh utkání, avšak gólově se k vlastní smůle prosadit nedokázal. V barvách klubu z přístavního města nastoupil v základní sestavě i nadějný Slovák Mišo Brečko, jenž se osvědčil proti Brémám.

První akce patřily hostím. Nepřesně pálil Chorvat Ivica Olič, chvilku po něm se svou střelou neuspěl ani Peruánec Guerrero. Následovaly další pokusy Hamburku, snažili se Kompany, Jarolím a Oliče ale skvělý Tremmel jejich rány zneškodnil. V 18. a 19. minutě neuspěli znovu Jarolím s Guerrerem, po nich ani kapitán Rafael van der Vaart. Nápor Hamburku neměl konce. V 23. minutě znovu neprorazil Paolo Guerrero, po něm zklamali v koncovce i Van der Vaart a Kompany. Nepřesně pálil i De Jong. Domácí obratem založili protiútok, na jehož konci stál Stiven Rivič, který se s míčem nemazlil a jednoduše propálil brankáře Rosta. První šance, gól, 1:0. V 43. minutě se do šance dostal i Brečko, i on však zklamal, čímž uzavřel neuvěřitelný první poločas.

Krátce po nástupu do druhé půle pálil domácí Sörensen. Pak už zase řádili hosté. Konkrétně Vincent Kompany s Davidem Jarolímem. V 56. minutě neuspěl ani Reinhardt. Střelecká mizérie Hamburku neznala hranic. V 57. minutě byl z trávníku stažen Mišo Brečko, kterého nahradil Guy Demel. Po tomto střídání se Hamburk dlouho nemohl dostat ke střele. Čekání prolomil až v 75. minutě José Paolo Gurrero. Po něm pak střílel mimo bránu i Piotr Trochowski. V 79. minutě neuspěl ani van der Vaart, poté zradila koncovka i Argentince Juana Pabla Sorína a Ivicu Oliče.

V 83. minutě na hřiště přišel český dlouhán Michal Papadopulos a jen minutu poté vstřelili domácí pojistkový gól. Po přihrávce Poláka Dariusze Kukielky se o něj postaral Dennis Sörensen. Jeho branka zlomila i poslední odpor Hamburku. O obrat se pokoušeli ještě Sorín s Reinhardtem, Oličem i holandskou hvězdou Van der Vaartem, výsledek ovšem zůstal k velkému rozhořčení hostů nezměněn.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cottbus vyhraje 1:0!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele