29. kolo
16.04.2008 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 1:3

Bayern otočil zápas před vyprodanou Commerzbank Arénou a veze si z Frankfurtu tři body. Hráči Otmara Hitzfelda si tak upevnili náskok deseti bodů před Werderem Brémy a mašírují si to neohroženě směrem k ligovému titulu. Eintracht Frankfurt neudržel vedení a utrpěl tak třetí porážku v řadě.

Eintracht díky Benjaminu Köhlerovi (29.) otevřel skóre po krásné asistenci Patricka Ochse. O vyrovnávací gól Bayernu se postaral v 60. minutě van Buyten a Toni pak zajistil svými dvěma brankami (74., 85.) hostům vítězství.

Trenér Bayernu Hitzfeld vzhledem k nadcházejícímu finále poháru proti BVB prostřídal sestavu, změny nastaly na čtyřech postech. Nejvíce tím trpěl superstar Franck Ribéry, který dostal dnes práci útočníka vedle Toniho a také to podle toho vypadalo.

Již ve třetí minutě zápasu mohli jít domácí do vedení, ale Lucio na poslední chvíli odvrátil střelu Ioannise Amanatidise z brankové čáry. Ve 29. minutě jakoby z ničeho nic se rozjela pěkná akce domácích. Patrik Ochs byl uvolněn Markusem Weisenbergerem a bleskově vytáhl míč po pravé straně. Prudkou přihrávkou pak našel volného Benjamina Köhlera a ten i se svými 172 centimetry hlavičkou překonal brankáře Rensinga, jenž nastoupil místo zraněného Kahna.

Krátce před pauzou se dostal do báječné šance český reprezentant Martin Fenin, když se dostal k míči za mnichovskou obranou a sám běžel na brankáře. Podařilo se mu jej obejít, ale k míči se dostal opět až u brankové čáry, přihrál Amanatidisovi a ten slabou levou nohou mířil těsně vedle.

Po výměně stran přišel místo Kroose Podolski a Ribery se vrátil na svou původní pozici do zálohy, kde mu to víc svědčí. A také hra hostí dostala tempo. Eintracht se čím dál více stahoval na svou polovinu a spoléhal se na kontry. V 60. minutě se po rohovém kopu dostal oslavenec Martin Fenin (21) k míči a napálil jej do břevna. A v rámci nepsaného pravidla "nedáš, dostaneš" se vyvinula další gólová šance, ale tentokrát pro Bayern. V 61. minutě namířil Sosa rohový kop přímo do středu malého vápna, kde stál volný Van Buyten a hlavičkou překonal brankáře Prölla.

Eintracht byl stále pasivnějším celkem, a tak následoval další trest. V 74. minutě se Schweinsteiger prosadil přes dva hráče domácích do trestného území a v pádu stačil přihrát nabíhajícímu Tonimu, který snadno doklepl do branky. Domácím se nedařilo dostávat míč dopředu. Po jedné překombinované akci míč ztratili, Schlaudraff všem bleskově utekl po pravé straně a výborným pasem našel opět Toniho, který se nemýlil a s lehkostí zvýšil na konečných 3:1.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lothar

Supr Bayern.Je mi líto M.Fenina.Musela se mu z toho fofru točit hlava.Bayern je jiný kalibr než Herta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele